2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szívességből ölt a felvidéki maffia Budapesten, ezt viszonozták a dunaszerdahelyi mészárlással

Hirdetés

Szívességből ölt a felvidéki maffia Budapesten, ezt viszonozták a dunaszerdahelyi mészárlással

Az ORFK Teve utcai központjában tartott sajtótájékoztatót Balogh János országos rendőrfőkapitány, aki mellett Stefan Hamran szlovák országos rendőrfőkapitány, Jeney Áron, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója és Lubomír Danko, a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) igazgatója is részt vesz az eseményen. A főtéma kilencvenes évek maffialeszámolásos ügyei voltak, az 1999-ben megölt Döcher György meggyilkolásának háttere és a dunaszerdahelyi mészárlás felderítése, amelyek szorosan összefüggtek.

Balogh János elmondta, hogy még az alig egy hete Újbudán meggyilkolt rendőrkollégájukat gyászolva számolnak be egy olyan szakmai eredményről, amely egy éveken át tartó, olykor reménytelen nyomozás lezárását hozta el. Mint mondta, a bűnüldöző szervek soha nem állnak le, „elismerés a magyar és a szlovák rendőröknek, ügyészeknek, akik bebizonyították, hogy senki sem nyugodhat meg, aki bűnt követ el”.

A Döcher-gyilkosság 

Az alvilági élet egyik ismert alakját, Döcher Györgyöt és bolgár testőrét 1999. február 2-án ölték meg egy budapesti étteremben, a XV. kerületben található Szent Korona útján. Az elkövetőt 20 éven át próbálta kézre keríteni a rendőrség, mígnem egy bennfentes információból arra jutottak, hogy a felvidéki magyar maffiából hívhattak bérgyilkost a leszámoláshoz. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekményt a Turekként ismert maffiózó, aki H. Sándorról később D. Alexre változtatta a nevét, illetve B. Karol (Bodoky Károly) szlovák állampolgárok követték el.

A gyanúsítottak kézre kerítése érdekében európai elfogatóparancsot adtak ki, melynek alapján 2021. október 8-án a gyilkosság felbujtásával gyanúsított D. Alexet Budapesten, míg Bodokyt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök. A német hatóságok – az osztrák rendőrség közreműködésével – 2021. november 30-án Hegyeshalomnál adták át Bodokyt a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak, ahonnan a TEK műveleti egységei szállították Budapestre. A szlovák férfit 2021. november 30-án gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Hirdetés

A Fővárosi Főügyészség december végén előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt a Döcher-gyilkosságként ismert ügy gyanúsítottjaival szemben, életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozva. A vádirat szerint a felbujtó, a jelenleg 52 éves D. Alex (azaz […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/20/docher-gyorgy-gyilkossag-dunaszerdahelyi-meszarlas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

„16 140. Ez csak egy szám. Ennyi pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből. De minden szám …