2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szintet lépett Orbán Viktor, nemzetközi véleményvezérré válik?

Hirdetés

Szintet lépett Orbán Viktor, nemzetközi véleményvezérré válik?

Orbán Viktor csütörtökön Dallasban, a világ egyik legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) tartott beszédet, amiről itt számoltunk be részletesen.

Kovács János úgy látja, hogy Orbán Viktor nemzetközi véleményvezéri ambíciói most érnek be.

Lehet, hogy az általa képviselt állam- és társadalomfelfogás jelenleg ellenzékben, illetve kisebbségben van a nyugati társadalmakban, de kevés olyan politikai vezető van, aki igyekszik – mintegy modellként – stratégiai víziót, cselekvési alternatívát, metafizikai tartalmat adni a politikának

– húzta alá az elemző.

Hirdetés

A CPAC Hungary rendezvényt május végén tartották Budapesten, a kormányfő akkor 12 pontban összegezte a siker receptjét, ami inkább egy programbeszéd volt. Dallasban viszont egy „víziót adó kampánybeszéd” hangzott el, amelynek az elemző szerint egyik alig burkolt célja, hogy a magyar és az amerikai jobboldal stratégiai szövetségre lépjen egymással, felfedezve az ideológiai rokonságot és a közös ellenséget – ez érződött a civilizációs tétadásból, valamint a tengerentúli és az európai társadalmi-politikai folyamatok összekapcsolásából is.

Ha a Dallasban ismertetett gondolatokat Orbán Viktor két héttel ezelőtti, tusványosi beszéde mellé tesszük – az abban elhangzott, fajok keveredésére vonatkozó mondatok nagy vihart kavartak –, akkor a „kormányfő által felvázolt problémaspektrum geopolitikai és politikai filozófiai keretezést is kap, noha az eltérő célközönség miatt az amerikai füleknek kevésbé imponálóan csengő felütésekkel – legyen szó a »fajok keveredéséről« vagy az Egyesült Államok változó szerepéről a globális hatalmi képletben”.

Kovács János hozzátette: a miniszterelnök a fajelméleti vádat is igyekezett semlegesíteni a republikánus közönség előtt, amikor arról beszélt, hogy egy keresztény ember nem lehet rasszista, illetve amikor a magyar családtámogatási rendszer vívmányait méltatva, a férfiközönségnek címezve viccesen megjegyezte, hogy keressenek maguknak magyar feleséget.

Orbán Viktor gyakorlott szónokként, veterán politikusként nyilván képes úgy keretezni a beszédeit, hogy azok kontextustól és hallgatóságtól függően kedvező […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/06/orban-viktor-beszed-cpac-konzervativok-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pumakölykök születtek a Nyíregyházi Állatparkban

A kilencven nap vemhesség után világra jött kölykök jól tűrték a beavatkozást, amely során megkapták …