2020. december 3., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó: Trump elnök sokat tett a vallási csoportok védelme érdekében

Hirdetés

Szijjártó: Trump elnök sokat tett a vallási csoportok védelme érdekében

Donald Trump amerikai elnöknek nagyban köszönhető, hogy az üldözött keresztények ügye felkerült a nemzetközi politikai napirendre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetsége online tanácskozásán.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán kedden megosztott hozzászólásában hangsúlyozta, hogy ha Donald Trump nem helyezte volna a nemzetközi politika napirendjére a keresztény és más vallási csoportok védelmét, akkor az üldözött keresztények mellett elkötelezett többi ország, így Magyarország sem lehetett volna olyan sikeres e közösségek támogatásában.

Kiemelte Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerepét is, valamint az iránt fejezte ki reményét, hogy megmarad a két ország közötti együttműködés a keresztény és más vallási közösségek védelmében.

Hirdetés

Szijjártó Péter arról is szót ejtett, hogy óriási kihívásokkal kellett és kell most is szembenéznie a világnak: nemcsak a világjárvánnyal, hanem a terrorizmussal és a migrációval is. E két utóbbi szorosan összefügg – mondta, hiszen a terrorszervezetek otthonuk elhagyására kényszerítik a békés embereket, ugyanakkor a szabályozatlan migrációs hullámok lehetővé teszik, illetve megkönnyítik a terroristák szabad mozgását világszerte.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/17/szijjarto_trump_hungary_helps/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lánchíd felújítása: a BKK várja a 6 milliárdot a kormánytól

Lánchíd felújítása: a BKK várja a 6 milliárdot a kormánytól

Miután az elmúlt egy hónapban lezajlottak az egyeztetések az ajánlattevőkkel, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) …