2020. május 27., szerdaMa Hella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.27. Hella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter: Továbbra is mindent megteszünk a magyar-szlovák együttműködésért

Hirdetés

Szijjártó Péter: Továbbra is mindent megteszünk a magyar-szlovák együttműködésért

A külgazdasági és külügyminiszter egy Facebook-bejegyzésben írt a magyar-szlovák határon történő áruk szabad áramlásának helyzetéről.

„Az imént hívott Richard Sulík, Szlovákia új gazdasági minisztere, aki egyúttal az ideiglenes külügyminiszteri teendőket is ellátja. Megállapodtunk abban, hogy továbbra is mindent megteszünk a magyar-szlovák gazdasági és kereskedelmi együttműködés zavartalan fejlődéséért” – írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

„Ezért továbbra is elősegítjük az áruk szabad áramlását a határainkon, aminek jelentőségét aláhúzza, hogy Szlovákia hazánk harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere. Kereskedelmi forgalmunk tavaly meghaladta a 10 milliárd eurót. A kamionok gyors átkelése határainkon elengedhetetlen a gazdaság működőképésségének fenntartásához és ahhoz, hogy garantálni tudjuk az emberek folyamatos ellátását” – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Mint korábban megírtuk, Szlovákia azonnali hatállyal lezárja közúti határait a 7,5 tonnánál nehezebb kamionforgalom előtt.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200327-szijjarto-peter-tovabbra-is-mindent-megteszunk-a-magyar-szlovak-egyuttmukodesert.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Letartóztatták a rendőrök elől menekülő suzukis férfit, akit egy futár állított meg

Letartóztatták a rendőrök elől menekülő suzukis férfit, akit egy futár állított meg

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Letartóztatták …