2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter: Történelmi csúcsponton az együttműködés Magyarország és Izrael között

Szijjártó Péter: Történelmi csúcsponton az együttműködés Magyarország és Izrael között

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az izraeli kollégájával, Eli Kohennel közösen tartott sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a két ország együttműködését mindig is a kölcsönös tisztelet jellemezte, hazánk mindig támogatta a zsidó állam jogát az önvédelemhez és a biztonság garantálásához.

“Elítéljük mindazokat a terrorfenyegetéseket és terrortámadásokat, amelyekkel Izraelnek az elmúlt időszakban szembe kellett néznie, és ugyanígy elítéljük azt a gyakorlatot a nemzetközi politikai szervezetekben, amely arról szól, hogy Izraellel szemben egyoldalú, elfogult, tisztességtelen hozzáállás alapján elítélő nyilatkozatokat fogadnak el” – jelentette ki.

Hangsúlyozta, hogy a kormány jelentős erőfeszítéseket tesz a diverzifikáció érdekében, viszont ez nem bizonyos források lecserélésére, hanem új források bevonására irányul. És a szavai szerint itt komolyan szóba jöhet Izrael szerepe is, ugyanakkor még infrastrukturális fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy a zsidó államból érkező földgáz eljuthasson Közép-Európába.

A felek a találkozón szándéknyilatkozatot írtak alá a felsőoktatási együttműködésről.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230531-tortenelmi-csucsponton-az-egyuttmukodes-magyarorszag-es-izrael-kozott.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Várkonyi Andrea férje társaságában tett bejelentést a Mészáros Csoport alapítványáról

Várkonyi Andrea férje társaságában tett bejelentést a Mészáros Csoport alapítványáról

A programot a Mészáros Csoport hozta létre három évvel ezelőtt. A vállalatcsoport csütörtöki közleménye szerint …