2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter: Sokszor látjuk, hogy Brüsszelben inkább idegből reagálnak

Hirdetés

Szijjártó Péter: Sokszor látjuk, hogy Brüsszelben inkább idegből reagálnak

A külgazdasági és külügyminiszter élő bejelentkezésében elmondta, hogy ez volt az első találkozója az új brit külügyminiszterrel, a rendkívüli kihívásokkal terhelt nemzetközi környezetről beszéltek. Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország abban érdekelt, hogy minél előbb béke legyen Ukrajnában, és megértik, ha több ezer kilométerre a konfliktustól vannak másfajta szempontok is, de szomszédos országként a mielőbbi békében vagyunk érdekeltek.

Szijjártó Péter kifejtette, hogy az Európai Uniónak hatalmas veszteség volt a britek kilépése, minimalizálni kellene az ebből fakadó károkat, de aláhúzta: ezt úgy lehetne megtenni, ha Brüsszel megértené, hogy észszerű, kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködésre van szükség.

Sokszor látjuk, hogy Brüsszelben inkább idegből reagálnak a brit felvetésekre

– fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, olyan döntések születnek, amelyek inkább nehezítik az együttműködést, pedig ebben a helyzetben, amikor az EU gazdasági versenyképessége sok kárt szenvedett, a britekkel való szoros együttműködés segítene.

Hirdetés

A magyar politikus világossá tette, hogy a kölcsönös tisztelet talaján állva tekintenek a britekre, jók a kapcsolatok, és szívesen folytatják azokat a konzultációkat Brüsszelben, amelyek arról szólnak, hogy a London és Brüsszel közötti vitákat minél gyorsabban fel lehessen oldani.

Brit vállalatok vezetőivel is találkozik

Szijjártó Péter szerint úgy lehet kimaradni a recesszióból, ha vállalati beruházásokat ösztönöznek, ezek munkahelyet teremtenek, a munkából gazdasági teljesítmény lesz, abból pedig növekedés.

A külügyminiszter részletezte: a brit vállalatok az elmúlt időszakban lojális együttműködést folytattak Magyarországgal, 800 brit vállalat működik hazánkban, több mint 50 ezer […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/28/szijjarto-peter-london-nagy-britannia-james-cleverly-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Videó: Egy kidobott fenyőfa talált telibe egy luxusautót Esztergomban

Videó: Egy kidobott fenyőfa talált telibe egy luxusautót Esztergomban

A fedélzeti kamerás felvételen látható, ahogy az autós szabályszerűen halad, de a szél egyszer csak …