2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter: Nem a kilencedik szankciós csomaggal kellene foglalkozni

Hirdetés

Szijjártó Péter: Nem a kilencedik szankciós csomaggal kellene foglalkozni

Öt és fél év telt el azóa, hogy Románia külügyminisztere Budapesten járt – mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint Románia és Magyarország között stratégiai partnerség van. Nagy magyar közösség él Romániában, és a harmadik legfontosabb külkereskedelmi partnerünk a szomszédunk, éppen ezért is vagyunk stratégiai partnerek. Ennek a stratégiai partnerségnek a megtartása érdeke Romániának, Magyarországnak, a magyarországi románoknak és a romániai magyaroknak is– mondta a külügyminiszter. Szijjártó Péter kijelentette, a nemzeti közösségeinkre úgy tekintünk mint erőforrásokra. 2010-hez képest a hazai román közösségek támogatása a hatszorosára nőtt. Örömét fejezte ki, hogy az RMDSZ megbecsült tagja a bukaresti koalíciónak, és ez egy abszolút pozitív dolog. 

Ezt teljesítették a románok

Szijjártó Péter kérdésre elmondta, a schengeni csatlakozás feltételei teljesen világosan le vannak írva. Aki ezt teljesíti, azt fel kell venni – tette hozzá.Itt nincs helye érzelmi és ideológiai megközelítésnek.

A magyar-román határon nincsen megrációs nyomás, tehát máshol védik a határt, ráadásul a magyar és román szervek közötti együttműködés kiváló – tette hozzá. Mindezen tények alapján a románok teljesítették a schengeni csatlakozás feltételeit – jelentette ki Szijjártó Péter. 

Miért csináljuk a szankciókat?

Arról is beszélt a miniszter, hogy egy olyan alapvető igazságot kérdőjeleztek meg a külügyminiszterek tanácsán, miszerint a szankciók révén nem ér véget a hábor, pedig korábban mindenki azt mondta, hogy a szankciók révén le lehet rövidíteni a háborút. De akkor, miért csináljuk a szankciókat? – tette fel a kérdést.Ha nem társítjuk a szankciókhoz, hogy véget érjen a háború, akkor miért vannak szankciók? A szankciók bizony nem működnek, és annak okoznak károkat, akik kivetették.Nem a kilencedik szankciós csomaggal kellene foglalkozni, hanem azzal, hogy a korábbi nyolc mit okozott. 

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20221115-szijjarto-peter-bogdan-aurescu.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

December első napjaiban az Oroszország fölött található masszív anticiklon nyugat felé terjeszkedik, Európa északi részén nem …