2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter: Meg kell akadályozni, hogy a háború mellett illegális migrációs hullámok is sújtsák Európát

Hirdetés

Szijjártó Péter: Meg kell akadályozni, hogy a háború mellett illegális migrációs hullámok is sújtsák Európát

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Európai Unió és a déli partnerség országainak külügyminiszteri találkozóját követően hangsúlyozta: Ukrajnában regionális fegyveres konfliktus zajlik, azonban a hatásai globálisak, és ma a legfontosabb feladat annak megelőzése, hogy maga a háború is világszintűvé váljon, ehhez pedig végre mindenkinek a békéért kellene dolgoznia.

Mind Európának, mind a déli szomszédságunknak, Észak-Afrikának, a Közel-Keletnek is az az érdeke, hogy minél előbb béke legyen– szögezte le.

Márpedig – mint mondta – ehhez fontos támogatni az érintett régiókban lévő államokat, amelyek így “mintegy európai védvonalként” feltartóztathatják a migrációs hullámokat.

Ehhez Brüsszelnek kellene alapvetően változtatni, Brüsszelnek be kellene fejeznie migrációt támogató politikáját– közölte.

Hirdetés

A miniszter szerint mielőbb világossá kell tenni, hogy Európába csak legális úton lehet belépni, ahogyan azt is, hogy a határsértés bűncselekmény, és ekként a Földközi-tengeren bevándorlókat szállító hajókat üzemeltető NGO-k “bizony embercsempészek”, akikkel szemben ennek megfelelően kell fellépni.

“A határainkat meg kell védeni, mert különben az illegális migráció és a háború jelentette biztonsági kihívás egyszerre sok lesz Európának” – összegzett.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20221124-szijjarto-peter-illegais-migracio-europa.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint ezer migráns ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

A tájékoztatás szerint pénteken 358, szombaton 459, vasárnap 192 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit …