2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter: Kína nem kockázat, hanem olyan állam, amellyel az együttműködés sok hasznot hoz

Hirdetés

Szijjártó Péter: Kína nem kockázat, hanem olyan állam, amellyel az együttműködés sok hasznot hoz

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a kereskedelmi ügyekkel foglalkozó EU-s tanácsülésen tartott sajtóértekezletén közölte, hogy a legtöbb tagállam veszélyként tekint a Kínával fenntartott gazdasági együttműködésre, azonban hazánk eltérő állásponton van.

Mi nem látunk semmifajta kockázatot vagy fenyegetést Kínában, mi Kínában olyan országot látunk, amellyel ha normálisan együttműködünk, akkor abból nagyon sok hasznunk származhat – húzta alá.

Kiemelte: ehelyett tükörintézkedésekre lenne szükség, le kellene másolni az amerikai lépéseket úgy, hogy azok az európai vállalkozásokat hozzák előnyös helyzetbe.

Végül pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy a brüsszeli testület elfogadhatatlanul hosszú eljárás során ad csak engedélyt arra, hogy a tagállamok saját forrásból támogassanak bizonyos beruházásokat, így például a Samsung magyarországi fejlesztése esetében ez csaknem öt évig tartott. Fontos lenne, hogy ez az idő a jövőben legfeljebb egy hónap legyen – közölte.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230525-szijjarto-peter-kina-nem-kockaztat-egyuttmukodes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kigyulladt egy lakás Budapesten

Az oldal azt írja, hogy a tűz a Fehérvári úton van. Azt is írják, hogy egy negyedik …