2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter: Életeket menteni csak békével és tűzszünettel lehet

Hirdetés

Szijjártó Péter: Életeket menteni csak békével és tűzszünettel lehet

Szijjártó Péter kiemelte, az elmúlt hetek nyilatkozatai arra engednek következtetni, hogy a háború elhúzódik, márpedig “ez a lehető legrosszabb hír, amit kaphatunk a háborúval kapcsolatban”.

Hozzátette, Magyarország Ukrajnával szomszédos országként az elmúlt egy évben a háború minden azonnali következményével szembesült, köztük a több mint egymillió menekülttel, az egekbe szökő inflációval és a tízmilliárd euróval nagyobb nemzeti energiaszámlával.

A szankciókról szólva a miniszter megjegyezte, az európai gazdaság az elmúlt egy évben “elképesztő nehézégekkel került szembe”, az európai gazdaság szenved, a szankciók nem kényszerítették a háború befejezésére Oroszországot, sőt nagyobb károkat okoznak Európának, mint Oroszországnak. A szankciós intézkedések teljes egészében kudarcot vallottak – közölte. Hozzátette, a tizedik szankciós csomag is csak arra lesz alkalmas, hogy “további károkat okozzon nekünk, európaiaknak, hasonlóan az előző kilenchez”. Szijjártó Péter kiemelte,

Magyarország a nukleáris energia semmilyen szankcionálását nem támogatja, mert a nukleáris energiával kapcsolatos bármilyen korlátozás a magyar energiaellátás biztonságát veszélyezteti.

Hirdetés

Ha a nukleáris fűtőanyag-szállítás tilalma miatt a Paksi Atomerőmű nem tudna működni, ellehetetlenülne Magyarország energiaellátása – fűzte hozzá. 

Kijelentette, Magyarország földrajzi okokból csak akkor növelheti függetlenségét a nemzetközi energiapiacoktól, ha nukleáris energiát termel. Ezért hozzáférésének korlátozása a nukleáris energiához az ország energiaellátását sodorja veszélybe és veszélyezteti az ország szuverenitását.
Magyarország semmilyen szankciót nem támogat, amely a nukleáris energiához hozzáférést, vagy ezzel összefüggésben az oroszokkal kapcsolatos együttműködését korlátozná – jelentette ki.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230212-szijjarto-peter-eleteket-menteni-csak-bekevel-es-tuzszunettel-lehet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat az időjárásban, visszatérnek a fagyok

SzombatA déli órákig a déli területeken még előfordulhat eső; majd felhőátvonulások lesznek, melyekből elszórtan alakul …