2024. április 22., hétfőMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter bekérette az amerikai nagykövetet a külügyminisztériumba

Hirdetés

Szijjártó Péter bekérette az amerikai nagykövetet a külügyminisztériumba

Szijjártó Péter az ATV kérdésére válaszolva elmondta, hogy berendelte David Pressman amerikai magyar nagykövetet, akit Magyar Levente miniszterhelyettes kedden fogadott is a külügyminisztériumban. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nagykövet megnyilatkozása, hogy az a hivatalos amerikai pozíció, hogy Magyarországon diktatúrát építünk, rendkívüli módon megnehezíti a kétoldalú kapcsolatokat, ugyanis ezzel nem a kormányt sértik meg, hanem az országot, a miniszterelnök és a kormány ugyanis nem véletlenszerű sorsolásnak köszönhetően vezeti az országot, hanem az emberek választása alapján.

Joe Biden amerikai elnök bírálta riválisát Donald Trumpot, amiért találkozott Orbán Viktorral, de a magyar miniszterelnököt is kritizálta. „Tudják, hogy kivel találkozik ma Mar-a-Lagóban? A magyar Orbánnal, aki egyenesen kijelentette, hogy szerinte nem működik a demokrácia, és diktatúrát szeretne” – fogalmazott Joe Biden. A kijelentésért  bekérették az amerikai nagykövetet. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/12/szijjarto-peter-bekerette-egyesult-allamok-nagykovet-david-pressman-orban-viktor-joe-biden/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Kúria új szerepet kapott az idei választáson

A Kúria elnöke, Varga Zs. András az InfoRádióban elmondta, hogy a korábbi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati …