2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter: Az Öböl-térség felértékelődött a globális stabilitás szempontjából

Hirdetés

Szijjártó Péter: Az Öböl-térség felértékelődött a globális stabilitás szempontjából

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Abdel-Latif az-Zajánival közös sajtóértekezletén mindenekelőtt arról számolt be, hogy soha korábban nem látogatott bahreini külügyminiszter hazánkba, és a vizit jelentőségét hangsúlyozta, kitérve az Öböl-térség fontos és egyre fontosabb globális szerepére.
Aláhúzta: Bahrein és Magyarország közös álláspontot képvisel abban a tekintetben, hogy mindketten azt szeretnék, ha minél előbb véget érne a háború Ukrajnában.Békét akarunk, mielőtt ez a globális hatásokkal járó regionális háború globális háborúvá válna. Ezt mindannyian szeretnénk elkerülniEzért is képviselünk közös álláspontot, amikor azt mondjuk, hogy minden olyan intézkedés, minden olyan döntés, minden olyan nyilatkozat, amely a háború meghosszabbításának vagy eszkalációjának veszélyével jár, az ellentétes a nemzeti érdekeinkkel és ellentétes a béke mielőbbi megteremtésére irányuló célkitűzéssel– mondta. Majd hozzátette, hogy mindkét ország a konfliktus tárgyalásos rendezését, a kommunikációs csatornák nyitva tartását pártolja.
Szijjártó Péter aláhúzta:ma a nemzetközi politikában a háborús retorika uralkodik, itt a transzatlanti térségben ennek a háborús retorikának a fölényét szoktuk meg, de higgyék el nekem, hogy ha kilépünk ebből a körből, akkor azt látjuk, hogy nagyon sokan szólnak, nagyon hangosan és határozottan a béke hangján, (…) és nekünk ezt kell erősítenünk.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230131-magyarorszagon-jart-a-bahreini-kulugyminiszter.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A magyarok többsége szerint Brüsszel felelős az inflációért

A magyarok többség a brüsszeli szankciókat okolja a drágulásért – ez derült ki korábban a …