2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter: A narratívák versenyét Európa már régen elveszítette a világban

Hirdetés

Szijjártó Péter: A narratívák versenyét Európa már régen elveszítette a világban

A külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ idei közgyűlésének nyitónapjáról jelentkezve emlékeztetett arra, hogy Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciójának keretein belül ezer ösztöndíjas helyet kínált fel menekült ukrán diákok számára, valamint készen áll egy lebombázott iskola és egy orvosi rendelő újjáépítésére is Ukrajnában.

Ezt követően pedig hangsúlyozta: a fegyveres konfliktus és az arra válaszul elrendelt korlátozások már nem csak Európa életét keserítik meg, hanem az egész világét, egyebek mellett az energiahordozók és az élelmiszerek árának emelkedése, a műtrágya hiánya miatt.

A tárcavezető úgy fogalmazott, hogy van egy kommunikációs és politikai buborék, amelyet Európában és Észak-Amerikában hoztak létre, szerinte ez azt sugallja, hogy az egész világ úgy gondolkodik erről a konfliktustól, mint mi, de ez nincs így, a narratívák versenyét a Nyugat már régen elvesztette.

Továbbá kiemelte, hogy az ENSZ e heti közgyűlésén ott lesz a világ szinte minden vezetője, még az egymással ellenséges viszonyban lévő országok képviselői is tudnak találkozni.

Hirdetés

“Az ENSZ-nél alkalmasabb, szélesebb platform nincs arra, hogy megbeszéléseket folytassunk a háború lezárása érdekében” – mutatott rá.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220920-szijjarto-peter-narrativa-verseny-europa-vilag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország elkötelezett haderőfejlesztési programjának folytatása mellett

A bilaterális találkozón – amely az első ilyen volt a két miniszter között – a …