2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó: minél több forrásból minél több vakcina

Hirdetés

Szijjártó: minél több forrásból minél több vakcina

A német–magyar kapcsolatok erősödésére számít Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebookon közzétett karanténnaplójának tanúsága szerint.

A miniszter úgy véli, a világjárványt követően új világrend jön létre, melyben a legfontosabb, hogy a nemzetközi együttműködés új, kölcsönös tiszteleten alapuló korszaka következzen. Szerinte továbbá meg kell szabadulni az olyan „rossz beidegződésektől”, mint „a kioktatás, a vádaskodás és egymás alaptalan támadása”.

Kapcsolódó

Szijjártó Péter: Ahogy telik az idő, egyre nehezebben viselem a karantént

A miniszter elmondta: másfél héten belül érkezik Magyarországra a koronavírus elleni orosz oltóanyagminta.

Hirdetés

Szijjártó Péter a Magyar–Német Fórumon elmondta: Magyarországon hatezer német vállalat működik, amelyek 300 ezer embernek adnak munkát, az elmúlt évben a kereskedelmi forgalom megközelítette az 57 milliárd eurót, a Németországba irányuló magyar export pedig meghaladta a 30 milliárdot. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban 51 német vállalat 35 millió eurónyi támogatást kapott, amelyből 75 milliónyi beruházást hajtottak végre és megmentettek 24 ezer magyar munkahelyet.

Számíthat ránk Németország az elkövetkezendő időszakban, számíthatnak ránk német barátaink, a magyar külpolitikában és külgazdasági stratégiában is a magyar–német kapcsolatok szerepének további növelésére fogunk törekedni

– közölte a miniszter.

Heiko Maas német külügyminiszter azt mondta: az európai szolidaritás lényege az, hogy nem egyirányú utca, hiszen aki ma segít a szomszédainak, a járvány által fokozottabban érintett országoknak, az bízhat abban, hogy neki is segíteni fognak.

Arra figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a gazdasági helyreállítás várhatóan hosszú ideig fog tartani, azonban a társadalmi kohézió biztosítása érdekében addig is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/12/szijjarto_karanten_magyar-nemet_forum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Eltört egy vezeték, több száz lakás maradt víz nélkül Budapesten

Eltört egy vezeték, több száz lakás maradt víz nélkül Budapesten

Eltört egy 300 milliméteres vízvezeték Budapesten, az Etele út és Rátz László utca kereszteződésénél. Több …