2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó kirúgással fenyegette azokat a külügyi dolgozókat, akik otthonról akartak dolgozni

Szijjártó kirúgással fenyegette azokat a külügyi dolgozókat, akik otthonról akartak dolgozni

Volt még egy nagyon fontos varázskifejezés: home office és az erre vonatkozó törekvés. Ezt sem engedélyeztem, és nem fogom engedélyezni a jövőben sem. Azt kértem a helyettes államtitkároktól és a főosztályok vezetőitől, hogy írják össze azoknak a munkatársaknak a nevét, akiknek a teljesítményét és a munkáját ebben a helyzetben nélkülözni tudják. És zárójelben tettem hozzá, hogy akkor ezt véglegesen meg is köszönhetik. Érdekes módon egyetlen egy név felírására sem került sor ezekre a listákra.

– értékelte a járványhelyzet alatti minisztériumi munkát a 444.hu által végignézett keddi nagyköveti értekezleten Szijjártó Péter, akiről nemrég derült ki, hogy tulajdonképpen maga is dolgozott home office-ban, már ha annak lehet venni azt, hogy egy Szíjj László NER-közeli milliárdos tulajdonában lévő, az Adrián ringatózó 7 milliárd forintos luxusjachtról egyeztetett a belarusz helyzetről.

Azaz a külügyminiszter lényegében kirúgással fenyegette meg azokat, akik a járványra való tekintettel otthonról akarták volna végezni munkájukat.

Senkit sem küldtünk home office-ba, a főosztályvezetők és a helyettes államtitkárok jó helyzetfelismeréssel azt gondolták, hogy mindenkinek a munkájára szükség van nehéz időszakban is és a helyszínen is.(…) Külpolitikát csinálni felelősség, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozni különleges felelősség, amely nem csak a jó időkben, hanem a rossz időkben is feldataokat jelent. És aki ezt nem válallja, annak nyitva állnak az épület ajtói, természetesen a kifele irányban is.

Még márciusban írtunk arról, hogy a közigazgatásban dolgozók több szakszervezete közös nyilatkozatban kérték Orbán Viktort arra, hogy

a közszféra munkaadójaként a kormány mutasson példát azzal, hogy méltányosan jár el a munkavállalóival és az otthoni munkavégzést támogatja és elősegíti.

És külön kérték, hogy legyenek tekintettel a kisgyermeket nevelő, krónikus betegségben szenvedő, valamint a hatvan év […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/08/26/szijjarto_home_office_kirugas_kulugyminiszterium_fenyegetes_torvenyellenes_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jön a második évad: szombaton újra élőben jelentkezik az operatív törzs

Jön a második évad: szombaton újra élőben jelentkezik az operatív törzs

Az online sajtótájékoztató meghívóját péntek este kaptuk meg. Kérdést feltenni csak írásban lehet. Müller Cecília …