2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szigorítanak az iskolák a járvány miatt, de egyelőre csak elvétve

Hirdetés

Szigorítanak az iskolák a járvány miatt, de egyelőre csak elvétve

Jelenleg az óvodai csoportok kevesebb mint 2, az iskolai osztályok nagyjából 1 százalékát érintik tanügyi intézkedések – közölte az Indexszel az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Bár ez az arány nagyon alacsony, az elmúlt hetekben több szakember és intézmény jelezte, hogy a gyerekek körében is egyre több a fertőzött.

A budapesti Szent Angéla Ferenczes Általános Iskola és Gimnáziumban például közvetlenül az őszi szünet után rögtön megérezték a negyedik hullám felfutását.

Hirdetés

A tanév eddig összességében rendben zajlott, ám ahogy országosan, úgy az iskolában is több lett a fertőzött az utóbbi egy hétben, így intézkednünk kellett

– mondta lapunknak Szalai Gábor intézményvezető. Mint kiderült, ebben az iskolában a vírus öt osztályban is megjelent. Az eljárásrend szerint ilyen esetben csak azokat a diákokat kell hazaküldeni, akik még nem kaptak oltást. Mivel 12 év alatt még nem engedélyezték a vakcina felvételét, az alsóbb évfolyamokról három osztályt kompletten hazaküldtek, ott mindenki digitális oktatásban folytatja a következő napokban. Ezzel szemben a felsőbb évfolyamokon – ahol a többség már felvette a vakcinát – csak azok kerültek karanténba, akik még nem védettek.

Arra törekszünk, hogy a diákok ne keveredjenek, az osztályok együtt, egy helyen legyenek. A közös terekben, így például a folyosókon, illemhelyeken kötelező a maszkviselés, az órán pedig fakultatív. Szerencsére az átoltottság magas, körülbelül 80-90 százalékos. Ennek ellenére sajnos a gyerekek mellett két pedagógus is megbetegedett

– tette hozzá Szalai Gábor.

Ezzel szemben a szintén budapesti, Szent János Apostol Katolikus Iskola és Óvodában az őszi szünet és a járványhelyzet romlása eddig nem okozott különösebb változást. Az igazgatótól megtudtuk, hogy ebben a tanévben csupán egy alkalommal kellett egy fél osztályt hazaküldeni. Az átoltottság itt is magas, a hatodik, hetedik, nyolcadik évfolyamon a diákok 80 százaléka kapott már oltást, a 70 dolgozó közül pedig csupán hárman nem vették fel vakcinát.

„Nincs központi utasítás, így számos kérdésben saját hatáskörben dönthetünk. A közös terekben kötelező a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/15/iskolak-jarvany-intezkedesek-emmi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …