2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szexképek, orgiák, szeretők – ezek után is van visszaút a politikai pályára, még ha nehéz is

Szexképek, orgiák, szeretők – ezek után is van visszaút a politikai pályára, még ha nehéz is

Több mint 19 ezer győri gondolta úgy 2019 októberében, hogy továbbra is jó helyen van a város vezetése a Fidesz–KDNP jelöltje, Borkai Zsolt kezében. Az egykori olimpiai bajnok akkor már 13 éve vezette Győrt, ezúttal viszont kicsit más volt a helyzet, hiszen a szavazás előtt néhány héttel egy kiszivárogtatással kirobbant a magyar politika egyik leghangosabb szexbotránya: Borkait és barátait több hölgy társaságában filmezték le titokban egy jachton, félreérthetetlen helyzetekben. Bár a választásokat így is megnyerte – egy hajszállal az ellenzéki jelölttel szemben –, gyakorlatilag addigra annyira elfogyott körülötte a levegő, hogy nem sokkal a szavazólapok megszámlálása után lemondott posztjáról és a kormánypártból is kilépett. Helyét később az időközi választásokon győztes, szintén a Fidesz által támogatott Dézsi Csaba András vette át, miután csaknem 24 ezer szavazattal, könnyedén nyert.

Épp emiatt lesz kifejezetten pikáns helyszín jövő júniusban Győr, Borkai ugyanis vasárnap bejelentette, hogy elindul a választásokon.

Hogy lesz-e ismét visszaút Borkainak a polgármesteri székbe, arról júniusban mondanak majd ítéletet a győri választópolgárok. Az Index által megkérdezett szakértő szerint egy ilyen visszatérő politikai esélye mindig az aktuális kínálattól függ. Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója szerint amennyiben a két fő oldal jelöltje közé be tudja verekedni magát az illető, akkor lehet reális esélye. Ehhez viszont az kell, hogy vezekeljen.

„Van visszatérés, de nehéz. A választók jóval toleránsabbak, ha a házasságtörő politikus tényleg „csak” félrelépett és nincs az ügy mögött más, például bűncselekmény, vagy olyan tényező, amely hitelteleníti őt. Konkrétabban: a szavazók inkább megbocsátanak olyannak, akit „klasszikus” félrelépésen kapnak, szemben másokkal, akik például azonos neműekkel buknak le. Fontos ugyanakkor előbbi esetben is az, hogy lássák a szavazók a vezeklést, és azt, hogy a családja kiáll a politikus mellett” – mondta az Indexnek Kiszelly Zoltán.

Lapunk összegyűjtötte, hogy kiknek állt újra a zászló egy kínos szexbotrány után, és kiket engedett a süllyesztőbe a politikai lefolyó.

Van visszaút a botrány után

A 2019-es kampányidőszakban nem csak Borkai Zsolt szexvideójától volt hangos a közélet, hasonló ügybe keveredett Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás is. A 2019-ben a Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben induló politikusról néhány hónappal a választások előtt szivárogtattak ki szexvideót, amelyen egy prostituálttal volt látható. A politikus elismerte, hogy ő szerepel a videón, de kijelentette: nem tudott arról, hogy a hölgy prostituált lett volna, masszőrnek hitte, véleménye szerint elcsábították. Ugyanakkor jelezte azt is, hogy előzetesen megpróbálták megzsarolni a felvétellel, amely miatt feljelentést is tett a rendőrségen. Wittinghoff végül Borkaihoz hasonlóan simán nyert a választásokon, kis különbség viszont a két történetben, hogy ő nem mondott le posztjáról, azóta is Budaörs polgármestere.

Wittinghoff Tamás 2022. október 25-én

Wittinghoff Tamás 2022. október 25-én

Fotó: Papajcsik Péter / Index

2019 decemberében még egy súlyos szexbotránytól volt hangos a hazai politikai élet. Gyurcsány Ferenc pártjának, a Demokratikus Koalíciónak az egyik prominens tagjáról, Gréczy Zsoltról derült ki, hogy intim képeket készített magáról, amelyeket a Vadhajtások című internetes oldal hozott nyilvánosságra. A botrány miatt Gréczy lemondott parlamenti mandátumáról, de a politikától nem távolodott el, aktívan kampányolt később is. 2022-ben végül listáról ismét bejutott az Országgyűlésbe, amelynek azóta is tagja.

Kovács László egykori külügyminiszter már az Európai Bizottság egyik fontos posztján ült 2005-ben, amikor hivatalosan is elismerte régóta pletykált viszonyát, de mint akkor is leszögezte: „ez szigorúan magánügy volt”. Igaz, addigra kiderült, hogy Kovács a szeretőjét külügyminiszterként diplomáciai eseményekre is magával vitte, ahol feleségeként mutatta be a hölgyet. Végül ez sem kezdte ki politikai pályáját, 2010-ben az MSZP országos listájáról jutott be az Országgyűlésbe. Kovácsról legutóbb akkor lehetett hallani, amikor kiderült, hogy megromlott egészségi állapota miatt folyamatos orvosi ellátást igényel, így

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/23/szexbotrany-politika-valasztas-szavazok-toleralas-borkai-zsolt-szajer-jozsef/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Oklevelet kapott Karácsony Gergelytől a buszsofőr, aki levezetett egy szülést a buszon

Korábban mi is megírtuk, hogy a Széll Kálmán téren, a 149-es buszon szülte meg gyermekét Budapesten …