2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szétszakítják a háziorvosokat, minden nem fogadott hívásra válaszolniuk kell

Hirdetés

Szétszakítják a háziorvosokat, minden nem fogadott hívásra válaszolniuk kell

A légúti tünetekkel jelentkező, potenciális koronavírus-fertőzöttek csak nehezen tudnak beszélni a háziorvosokkal, ezért Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte, hogy a háziorvosoknak biztosítani kell a páciensek számára az online vagy a telefonos elérhetőséget. A beérkező, de nem fogadott hívásokra pedig minél hamarabb reagálniuk kell visszahívással.

Az utasítás ezen kívül elrendeli, hogy a háziorvosok valamennyi koronavírus-gyanús betegnél végezzenek gyorstesztet, lehetőség szerint a rendelőben, azonban ha erre nincs lehetőség, akkor elvégezhető a „beteg tartózkodási helyén, vagy közös megállapodás alapján bárhol máshol”.

A miniszter kötelezettségként írta elő, hogy a háziorvosok a vírusfertőzés súlyosságától függően írjanak fel gyógyszert, súlyosabb esetben pedig gondoskodjanak a kórházba utalásról. Az otthonukban kezelt betegek állapotát pedig kísérjék figyelemmel – írja a Népszava.

Hirdetés

Az utasításokat éppen azon a napon kapták meg a háziorvosok, amikor Müller Cecília országos tisztifőorvos arról tájékoztatja a háziorvosokat, hogy a Covid–19 elleni januári oltási akcióban legalább egy hétvégén kötelező lesz részt venniük. Aki kihúzza magát az „önkéntes” munkaként végezhető feladat ellátása alól, 30 ezer forinttól akár <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/29/haziorvosok-kasler-miklos-muller-cecilia-visszahivas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csak egy macska volt a Heves megyében látni vélt párduc

Csak egy macska volt a Heves megyében látni vélt párduc

Csak egy fekete macska volt az a „párduc”, amelyet Heves megyében, Kerecsend közelében láttak a …