2021. június 15., keddMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szétrobbant a zuhanykabinja, tudta, hogy nagy a baj

Hirdetés

Szétrobbant a zuhanykabinja, tudta, hogy nagy a baj

Azt tudta, hogy ha nem függőleges vagy vízszintes a repedés, akkor valamilyen statikai probléma állhat a háttérben. A hatalmas társasház azonban már a múlt század elején is állt, hasonló esetről pedig senki sem számolt be.

A repedések viszont a lakás folyosó felőli oldalán továbbterjedtek, és Nikoletta az egyik nap arra lett figyelmes, hogy a nemrég felújított lakás ugyancsak felújított zuhanykabinjának üvege egy hangos pattanás után millió szilánkra tört szét.

Hirdetés

Az autók szélvédőjéhez hasonló edzett üveg ilyet csak nagyobb erő hatására csinál. Gyanúra adott okot, hogy tavasszal az alatta lévő, második emeleti lakást egy vállalkozás, a Vandelay Kft. vette meg, majd a 75 négyzetméteres ingatlant osztatlan közös tulajdonként, de két különálló lakásra építette szét.

Amikor Nikoletta a kft. képviseletében eljáró Pap Dávidtól azt kérte, hogy megnézhesse az átalakítást, számára is egyértelművé vált, hogy az egyik tartófal kibontása okozza a repedéseket. Érthető okokból nagyon megijedt, hiszen otthonában két gyermekével lakik, és úgy érzi, nincsenek biztonságban. Még tartott a lakása alatti kopácsolás, amikor az általa megbízott tartószerkezeti szakértő júliusban arról tájékoztatta: „a födémgerenda nem felel meg, alá kell támasztani, a munkálatokat azonnal fel kell függeszteni”.

Mivel egy szomszéd felszólítására ritkán fejezi be egy vállalkozó a szerinte amúgy is szakszerű munkavégzést, a károsult a helyzet megoldása vagy legalábbis a közvetlen veszély elhárítása érdekében a hatósági megoldásokat kezdte kutatni. A katasztrófavédelem azonban nem foglalkozott az üggyel, a rendőrség szerint bűncselekményre utaló jel nincs.

Amíg Nikoletta a járhatónak vélt a hivatalos utat kutatta, a Vandelay Kft. kialakított két lakást, két különböző tulajdonosnak eladta.

Az új beköltözők egyszer ugyan felvették a telefont, de amikor kiderült, hogy egy kártérítési ügy kezd körvonalazódni, ellenségesekké váltak.

Elsőként a XI. kerületi jegyzőnek írt levelet Nikoletta, ennek eredménye az önkormányzat részéről egy helyszíni szemle volt. Megállapították, hogy az első szakvéleményben leírt helyzet valós, valóban vannak repedések a falakon. Novemberben viszont levélben már azt írták, hogy az eljárás megindítására okot adó körülményt nem tapasztaltak. Ez […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/07/amikor-szetrobbant-a-zuhany-ajtaja-tudtam-hogy-nagy-a-baj/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lószállítóval harcolt egy autós az M5-ösön

Lószállítóval harcolt egy autós az M5-ösön

Szürreális jelenetek játszódtak le az M5-ös autópályán. Az eset péntek reggel történt, a Budapesti Autósok …