2021. január 21., csütörtökMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Széteső országról beszélnek a Nagy-Britanniában élő magyarok

Hirdetés

Széteső országról beszélnek a Nagy-Britanniában élő magyarok

Hétfőn Boris Johnson a teljes lezárás elrendelésével igyekezett elkerülni a brit egészségügy összeomlását. Kedden Magyarország váratlanul eltörölte az Egyesült Királyságból érkező repülőjáratok leszállási tilalmát. A légtérzár megszűnésével, kedden és szerdán egy-egy WizzAir-járat indult Budapestről Londonba. A RyanAir is tervezett, de végül nem indított gépet. Az Easyjet pedig törölte járatát.

Az, hogy a magyar tulajdonú diszkont-légitársaság a legkihasználtabb útvonalán mindössze egy gépet indított Londonba, a megszokott napi három járatpár helyett, jól mutatja, hogy csak azok utaztak Nagy-Britanniába, akiknek tényleg fontos volt – mondta Varga G. Gábor légi közlekedési szakértő. Szerinte a tilalom feloldása semmilyen kockázatot nem jelent, mert a kinn dolgozó magyarok akár több átszállással is vállalnák az utazást. 

Az üzleti, illetve magáncélú látogatásokat pedig ellehetetleníti a kötelező 10 napos brit karantén.

Hirdetés

A beutazási feltételek szigorítására a WizzAir is felkészítette utasait. Információink szerint sem a London–Luton reptéren, sem pedig Ferihegyen nem volt fennakadás.

Üresedő polcok és home office 

Mindössze egyetlenegy napra nyitottak ki az iskolák, amikor Boris Johnson brit miniszterelnök hirtelen bejelentette a vesztegzár elrendelését. A Nagy-Britanniában élő magyarok egybehangzóan állítják, hogy a járványhelyzet drasztikus, és ennek elsősorban a túl lazán kezelt karantén az oka. A mostani szigorítás nyomán csak munkába és élelmiszerért lehet kimozdulni otthonról. 

Egy London környékén élő olvasónk számolt be, arról, hogy míg Magyarországon a hatóságok szigorúan ellenőrzik a házi karantén betartását, addig Nagy-Britanniában erre nem fordítanak olyan nagy figyelmet. Azonban a Londontól keletre található kisváros, Basildon utcáin már érezhető a szigor. A közterületek üresek, az utakon pedig alig van forgalom. A boltokat ugyan nem fosztották ki most, mint tavasszal, de azért megkezdődött az otthoni élelmiszer-felhalmozás. Az angolok tartós élelmiszerekből, főleg fagyasztott áruból tankolnak be. Emiatt például a Walmart áruházlánc három darabra korlátozta az egy adott termékből megvásárolható mennyiséget. WC-papírból nincs hiány. 

Tamás elmondása szerint az ünnepek idején a fiatalok egyáltalán nem tartották be a védelmi intézkedéseket. Buliktól volt hangos a 107 ezres Basildon. A vesztegzár elrendelése és a fertőzések agresszív gyorsulása miatt megszeppentek az emberek, és mintha komolyabban vennék az előírások betartását.

Március óta otthoni munka Skóciában

Andrea Glasgow külvárosában él 14 éve. Bár mindössze 5 percre lakik a munkahelyétől, de már a mostani szigorítás elrendelése előtt sem mehetett be az irodába. A járvány első hulláma óta dolgozik otthonról. Skóciában 2020 tavasza óta teljes munkaidős otthoni munkavégzésre álltak át többségében az irodai dolgozók. Emiatt egyre nehezebben bírják a bezártságot. Andrea szerint a skót kormány nagyon következetesen reagált a vírus váltakozó hullámaira, míg London zavaros, megkésett és átgondolatlan intézkedéseket hozott.

Azért ilyen magas a fertőzöttek száma, mert a londoni kormány tétlenül szemlélte az ünnepi időszakban felbukkanó vírusmutáció terjedését. 

Andrea szerint elképesztő, hogy míg a teljes szigetország zár alatt van, addig a határok nyitva maradtak. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/01/07/szeteso_kiralysagrol_beszelnek_a_nagy-brittaniaban_elo_magyarok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelőt és bűntársát

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelőt és bűntársát

Kihallgatták és őrizetbe vették a budapesti nyomozók azt a húszéves férfit és társát, akik a …