2020. november 25., szerdaMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.25. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szél, Hadházy és Szabó szövetségre lép a Momentummal

Hirdetés

Szél, Hadházy és Szabó szövetségre lép a Momentummal

A Momentum szövetségre lép a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven alakított képviselőcsoporttal – ezt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke jelentette be a három független országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Fekete-Győr András bírálta a kormány felkészültségét a második hullámra, szerinte káoszkormányzás zajlik, ezért is szükséges, hogy szorosabb összefogások szülessenek.

Ne csak szövetséget építsünk, hanem szövetségeket is kössünk

– jelentette ki a pártelnök.

Hirdetés

Fekete-Győr András. A háttérben: Szabó Szabolcs, Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Fekete-Győr András. A háttérben: Szabó Szabolcs, Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Fotó: Bánkúti Sándor / Index

Méltatta Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs képviselői munkáját, akik szerinte többet tettek le az asztalra, mint a Fidesz–KDNP 133 bátor embere, vagy akár az ellenzéki pártok.

A stratégiai szövetségkötésükről Fekete-Győr András elmondta,

a céljuk az, hogy a három független országgyűlési képviselő a Momentum parlamenti füle, szeme és szája legyen 2022-ig, illetve együtt fognak dolgozni azon, hogy az „Orbán-rezsimet leváltsák”.

Arról egyelőre nincs szó, hogy a három képviselőnek konkrétan milyen szerepe és feladata lesz a kormányváltásban, erről még egyeztetniük kell.

Az Index kérdésére Fekete-Győr András elmondta: azért mostanra időzítették a szövetségkötésüket, mert

össze kell fogni azoknak az erőknek, akiknek van közös nevezőjük.”

Szél Bernadett és Hadházy Ákos 2018 áprilisáig együtt vezették társelnökként az LMP-t, néhány hónapra rá először Hadházy távozott, majd októberben a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje is kilépett, vele együtt pedig elhagyta a parlamenti frakciót Szabó Szabolcs is. 

A „hármas fogatból” először Szél Bernadett kezdett el közeledni a Momentumhoz. Korábban felszólalt a párt CEU-s tüntetésén, majd a Momentum európai parlamenti kampányában is aktív szerepet vállalt.

Bár többször felvetődött, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/12/szel_hadhazy_es_szabo_szovetsegre_lep_a_momentummal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ebben az öt városban emelkedhet a koronavírus-fertőzések száma

Ebben az öt városban emelkedhet a koronavírus-fertőzések száma

A 47. heti adatok alapján Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron emelkedett a koronavírus szennyvízben …