2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Százötven új busz érkezik Budapestre

Százötven új busz érkezik Budapestre

A Budapesti Közlekedési Központ a nehéz gazdasági környezetben is kiemelt figyelmet fordít a fővárosi járműpark modernizálására: májustól júliusig 150 vadonatúj MAN Lion’s autóbusz áll forgalomba Budapesten – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

A járművek a BKK és az ArrivaBus Kft. között létrejött szolgáltatási szerződés alapján állnak forgalomba, melyet még 2022. július 8-án írtak alá a felek. Eszerint az ArrivaBus Kft. biztosítja a szolgáltatás ellátásához a vadonatúj autóbuszokat, a szükséges személyzetet, továbbá a járművek üzemeltetését, karbantartását is.

Ennek köszönhetően a járműpark megújítása, a szolgáltatás biztosítása forráskímélő módon valósul meg, hiszen nem jelentkezik a Fővárosnál egyszeri beruházási forrásigény, a BKK havonta a futásteljesítmény alapján fizeti a szolgáltatás díját.

A hamarosan forgalomba álló szóló- és csuklós buszok a korábban szintén az ArrivaBus Kft. tulajdonában lévő és általa üzemeltetett Mercedes Citaro járműveket váltják a fővárosban.

A BKK megrendelésére érkező járművek több ütemben kerülnek Budapest útjaira. Május, június és július 1-től is egyaránt 25 szóló- és 25 csuklós busz áll forgalomba, így nagymértékben javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/27/budapesti-kozlekedesi-kozpont-bkk-busz-jarmu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt a Franciaországban elő magyar színésznő

Varga Veronika gyors lefolyású, súlyos betegség után szombaton halt meg Párizsban. A francia és magyar …