2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Százezreket ígér dolgozóinak egy magyar cég, ha felveszik az oltást

Hirdetés

Százezreket ígér dolgozóinak egy magyar cég, ha felveszik az oltást

Több magyarországi vállalat vezette be a kötelező koronavírus elleni oltást, miután a kormány három hete bejelentette, hogy a munkaadó kötelezheti az alkalmazottakat az oltás felvételére. Mint kiderült, akad egy olyan cég is Magyarországon, amely amellett, hogy a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében bevezette a kötelező oltást, más módon is ösztönzi dolgozóit, hogy éljenek a lehetőséggel.

A magyar biofinomító üzem igazgatója osztja az álláspontot, miszerint a védőoltás az egyetlen olyan eszköz, amellyel elkerülhető a súlyos megbetegedés.

A cég ezért november 15-től bónuszt vezetett be a vállalat koronavírus elleni oltások urán és egyúttal kötelezővé is teszi a védőoltás felvételét minden dolgozója számára.

Hirdetés

A cégvezető a Portfolióhoz eljuttatott levelében azt is részletezte, hogy a jutalom milyen szabályok mentén érkezik a dolgozókhoz. Eszerint

  • nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után.
  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizetnek a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be.
  • Azok, akik már korábban felvették a két oltást nettó 360 ezer forintos bónuszt kaphatnak a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért. Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot.
  • A maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint.
  • Az összeget azok után utalják, ha a dolgozók az oltási igazolást bemutatták.
  • Azokat a dolgozókat, akik január elsejéig nem veszik fel az oltást, fizetés nélküli szabadságra küldik.
  • A rendelkezések alól mentesülnek azok, akik egészségügyi papírral igazolják, hogy az oltást különböző egészségügyi okokból kifolyólag nem vehetik fel.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter október végén jelentette be, hogy a rohamosan romló járványadatok miatt a kormány több intézkedést is bevezetett. Ennek értelmében november 1-től:

  • a munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást az alkalmazottak számára.
  • A közösségi közlekedési eszközökön november elsejétől kötelező a maszkviselés.
  • Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat vezetnek be. A szociális intézményekben az intézményvezetők dönthetnek erről.

Gulyás Gergely a november 18-i <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/21/koronavirus-jarvany-oltas-fizetes-bonusz-jarvany-egeszsegugy-korhaz-vakcina-munkahely-munkavallalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elkaszálta a bíróság a tihanyi önkormányzat Balatoni Kapu projektjét

Elkaszálta a bíróság a tihanyi önkormányzat Balatoni Kapu projektjét

Valószínűleg még évekig szenvedni fogunk az átmenő forgalom következményeitől – kommentálta Tihany polgármestere a település közlekedése …