2020. szeptember 19., szombatMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Százezer forintos bírság a távolsági buszokon – cáfol a Volánbusz

Százezer forintos bírság a távolsági buszokon – cáfol a Volánbusz

„Teljes mértékben téves az az információ, amely egy belső utasításra hivatkozva azt állítja, hogy társaságunk bírsággal sújtaná azokat az autóbusz-vezetőket, akik védőmaszk nélküli utast engednek fel a fedélzetre. A Volánbusz nem adott ki ilyen tartalmú utasítást, és sem az autóbusz-vezetőket, sem az utasokat nem bírságolja meg, utóbbiakat viszont kizárja az utazásból a szabályok be nem tartása esetén” – tájékoztatta az Indexet a Volánbusz kommunikációs igazgatósága. Szerkesztőségünk azt követően kereste meg a társaságot, hogy a sajtóban olyan értesülés jelent meg, amely szerint szeptember 15-től akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat a sofőr, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre.

mav-volan-4

Fotó: Aradi László / Index

A két vállalat közösen kiadott, szerkesztőségünkhöz eljuttatott szerdai sajtóközleményéből az derül ki, hogy szeptember közepétől szigorít az utazási szabályokon a MÁV és a Volánbusz is. A két cég járatain eddig csak figyelmeztették az utasokat a maszkviselésre, de szeptember 15-től leszállíthatják őket, vagy megtagadhatják a felszállást azoktól, akiken nincs maszk.

Emlékeztetnek, hogy a közlekedési eszközökön május 4-e óta kötelező az arc (száj és orr) eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel. Jelenleg még csak figyelmeztetik azokat, akik nem tartják be az előírást, szeptember 15-től viszont szigorúbb intézkedésekkel védik szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a helyközi közlekedési szolgáltatók.

A hónap közepétől kizárhatók az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a közösségi közlekedési eszközökön, így a vonatokon és buszokon is kötelező a száj és az orr eltakarása. Mindkét közlekedési társaság arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/09/kozlekedes_szabalyok_koronavirus_volanbusz_mav/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jön a második évad: szombaton újra élőben jelentkezik az operatív törzs

Jön a második évad: szombaton újra élőben jelentkezik az operatív törzs

Az online sajtótájékoztató meghívóját péntek este kaptuk meg. Kérdést feltenni csak írásban lehet. Müller Cecília …