2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Századvég: Javult a lakossági és a vállalati konjunktúraérzet novemberben

Hirdetés

Századvég: Javult a lakossági és a vállalati konjunktúraérzet novemberben

A lakossági konjunktúraindex három alindexe javult az előző havi értékéhez képest, így összességében az index is kedvezőbbé vált az októberihez viszonyítva.

A vállalatoknál is a legnagyobb javulás a következő egy évben várható forint-euró árfolyam alakulását illetően volt tapasztalható. Átlagosan ugyanis a vállalatok 16,8 százaléka vár jelentős árfolyamgyengülést az előző havi 28,5 százaléka után. Kismértékű gyengülést 2,1 százalékponttal többen várnak, mint amilyen mértékűt az elmúlt hónapban prognosztizáltak. Ugyanakkor novemberben immár a megkérdezettek 22,4 százaléka jelzett előre változatlan árfolyamot az októberi 13,6 százalék után. Ugyanakkor kismértékben erősődő árfolyamot 1,5 százalékponttal többen várnak, míg jelentősen erősödőt 0,7 százalékponttal kevesebben, mint októberben.

A vállalatok leginkább cégük követekező évben várható értékesítési árainak alakulását illetően borúlátóak. Azt véli ugyanis a megkérdezett vállalatok 16,5 százaléka (4,9 százalékpontos csökkenés az előző hónaphoz viszonyítva), hogy a jövőbeni áraik jelentősen növekednek. További 46,1 százalék (0,5 százalékponttal alacsonyabb az októberi aránynál) szerint kismértékben növekednek az áraik. A vállalatok a nem változik kategóriát 5,8 százalékponttal, a kismértékben csökkennek kategóriát 0,2 százalékponttal többen, a jelentősen csökken kategóriát pedig 0,5 százalékponttal kevesebben jelölték meg prognózisukként.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20221124-javult-a-konjunkturaerzet-novemberben.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Az utóbbi időben megfigyelhető tendencia, hogy már meglévő jogosítvánnyal jelentkezik valaki az autósiskolába, mert a …