2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Elrettentő erejű haderő kell

Hirdetés

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Elrettentő erejű haderő kell

A nemzeti kormánynak mindig is Magyarország biztonsága az első, az utóbbi években a migráció, a járvány és most a háború is egyértelművé tette, hogy a biztonságot és a honvédelmet meg kell erősíteni – ezt mondta  Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Mandinernek adott interjújában, hozzátéve, a magyar kormány  már évekkel ezelőtt megkezdte a honvédelem megerősítését és a védelmi beszerzéseket is, így nem háború idején kell foglalkozni hadsereg modernizációjával, ami előny a régiós versenytársakkal szemben. A  „lepusztult szovjet haditechnika lecserélése” folytatódik, hatékony és korszerű eszközökre.

El kell érnünk, hogy a kifutó és elavult eszközök helyett minél hamarabb modern és minden irányú kihívásra reagálni képes, nagy elrettentő erejű haderőnk legyen.

Hirdetés

Ennek érdekében a német Leopard harckocsik folyamatosan érkeznek, kezdődik a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek gyártása és rendszerbe állítása. A cseh licenc alapján készülő kézifegyvereket pedig már rendszeresítette a honvédség. A légvédelem terén is megvan minden szükséges szerződés, várjuk a radar- és elhárító rakétarendszereket – sorolta a miniszter, kiemelve:

A Magyar Honvédség megrendeléseire támaszkodik a hazai védelmi ipar, ez hitelesíti a nemzetközi piacokon is.

A sorkatonai szolgálat visszaállításáról szólva a miniszter azt mondta:

Békeidőben a magyar hadsereg önkéntes alapon szerveződik.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint kimagasló színvonalú egyéni felszereléssel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/23/honvedelmi-miniszter-haderofejlesztes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …