2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A haderő fejlesztése most minden nemzetközi szövetség kiemelt célja

Hirdetés

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A haderő fejlesztése most minden nemzetközi szövetség kiemelt célja

A magyar honvédelmi miniszter azt követően beszélt erről, hogy Jeruzsálemben tárgyalt Benny Gantz izraeli védelmi miniszterrel. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: hatékony, rendszerbe foglalható védelmi erő kiépítésére van szükség.

Kiemelte: a magyar kormány ezt a folyamatot már 2017-ben megkezdte a több évre tervezett haderőreform részeként, így a beszerzések és a védelmi ipar fejlesztésének köszönhetően nemcsak Magyarországot és a magyar embereket tudják megvédeni, hanem a nemzetközi kötelezettségeknek is magas szinten eleget tudnak tenni.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország és Izrael kapcsolata a történelmi tanulságok, a közös értékek és érdekek alapján működik. Kifejtette: a két ország régóta „szoros és kiváló kapcsolatban áll” a védelemben is. A magyar haderőfejlesztési programban „a magyar gazdaság motorjának legújabb hengereként” számontartott és új lendületet kapott védelmi iparágban „már jelentős izraeli szálak fonódtak”: 

2023-tól érkeznek annak a radarrendszernek az elemei, amelybe 2025-től magyar gyártású komponenseket is beépítenek.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/17/haderoreform-vedelmi-ipar-izrael-vedelmi-kepessegek-haboru-orosz-ukran-konfliktus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

December első napjaiban az Oroszország fölött található masszív anticiklon nyugat felé terjeszkedik, Európa északi részén nem …