2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szabadságharcot hirdetett Ungár Péter, keményen fellépne az EU vezetésével szemben

Hirdetés

Szabadságharcot hirdetett Ungár Péter, keményen fellépne az EU vezetésével szemben

A kelet-európai munkavállalók, így a magyarok is lényegesen rosszabb feltételek mellett lényegesen kevesebbet keresnek ugyanazért a munkáért az Európai Unióban, mint a nyugati állampolgárok – írja Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője a Facebookon.

A politikus a bejegyzésében azt a tézist cáfolja meg, miszerint az európai uniós tagság egyik legnagyobb előnye Magyarország számára a munkaerő szabad áramlásának biztosítása. Szerinte ez akkor lenne valóban így, ha a blokk minden állampolgára egyenlő munkafeltételek mellett azonos bért kapna, függetlenül attól, hogy melyik európai uniós tagállamból származik, amikor egy másik tagállamban munkát vállal.

Ha a nyugati EU-tagállamoknak fontos alapelv az egyenlő munkáért egyenlő bérek elve, akkor annak a kelet-európai munkavállalók esetében is érvényesülnie kell

Hirdetés

– hangsúlyozza Ungár. 

Magyarország zöldpártjának politikusa úgy véli, hogy a kelet-európai dolgozóknak „drámaiak a munkakörülményei, és alacsony a fizetése”, kiváltképp a hollandiai húsiparban. 

Nem kellenek az ügynökségek

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/28/ungar-peter-lpm-kelet-europai-munkavallalok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …