2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szabad az út: kétféle vakcina is kérhető interneten

Hirdetés

Szabad az út: kétféle vakcina is kérhető interneten

Jelenleg is működik az online időpontfoglaló a koronavírus elleni oltásokra, a regisztráltak csütörtökre és a következő napokra a Sinopharm-vakcinával történő oltásokra foglalhatnak időpontot – olvasható a központi tájékoztató oldalon. Május 3-tól május 7-ig AstraZeneca-vakcinával történő oltásra is lehet időpontot foglalni.

Az érvényesített regisztrációval rendelkezők bármelyik kórházi oltópontra foglalhatnak időpontot az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) oldalán. Mint megírtuk, a foglaláshoz meg kell adni a tajszámot és a születési dátumot, majd ki kell választani az oltás időpontját és helyszínét. Utóbbi kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a második oltást is ugyanazon az oltóponton adják majd be. A foglalásról visszaigazoló, az oltás előtti napon pedig emlékeztető e-mailt küldenek.

Felhívták a figyelmet, hogy mindenki csak magának és csak egyszer tud időpontot foglalni, a véglegesített foglalás pedig nem módosítható. Kérik, hogy a lefoglalt időpontra mindenki pontosan érkezzen, az oltásra vigye magával a személyi igazolványát, a tajkártyáját, a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőség szerint a foglalásról szóló kinyomtatott visszaigazolást is.

Hirdetés

Az időpontot foglalók, ha a háziorvosuk is hívja őket oltásra, jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra. Ha valaki mégsem tud megjelenni a lefoglalt időpontban, továbbra is jogosult marad az oltásra – tudatták, hozzátéve: időpontot foglalni csak az első oltásra lehet.

A hatósági házi karanténban lévők nem mehetnek oltásra, az aktív betegek – koronavírus-fertőzés vagy más lázas, akut betegség esetén – pedig nem olthatók be. A jelenlegi oltási akcióban a várandósok nem vehetnek részt, mert online jelenleg csak Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokra lehet időpontot kérni, a várandósokat pedig csak Pfizer- és Moderna-vakcinával oltják.

A kormányzati tájékoztató oldalon egy rövid kérdés-válasz blokk is olvasható, melyben leírják, hogy

  • minden olyan regisztrált jogosult az online időpontfoglalásra, aki még nincs beoltva, és akiknek már feldolgozták, illetve érvényesítették a regisztrációját. <a href="https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/28/koronavirus-oltas-vakcina-online-idopontfoglalas-egeszsegugy-covid-19/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szlovák férfitól szerezte be a drogot a magyar díler

Két férfira figyeltek fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) nyomozói pár hónappal ezelőtt. Egyikük …