2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Swiper, ne lopkodj!

Hirdetés

Swiper, ne lopkodj!

Mondjuk gyorsan, hogy Swiper, ne lopkodj – kezdi a felhívást a rendőrség. 

„Ezt valószínűleg csak azok a szülők értik, akik a gyermeküknek köszönhetően láttak legalább egy részt a Dóra, a felfedező című meséből. Aki nem olyan szerencsés, hogy ismerje a rajzfilmet, azoknak elmondjuk, hogy Swiper egy róka, aki minden részben el akar lopni valamit. Ezért ha meglátjuk valahol settenkedni, egyszerre mondjuk, hogy »Swiper, ne lopkodj!«, mire Swiper »Ó, a fenébe!« felkiáltással felhagy a szándékával, és elkullog” – írja a rendőrség a bejegyzésében.  

A hatóságok azonban nem azért idéznek a Dóra, a felfedező című mesesorozatból, mert – ahogy fogalmaztak – elindítanak egy spoilerezős sorozatot az oldalukon, hanem azért, hogy felhívják a figyelmet egy újfajta adatlopási módszerre. Ezúttal ugyanis az apróhirdetős oldalak eladóit szemelték ki célpontnak az online tolvajok. 

„A módszer egyszerű, de sajnos hatásos. Vevőként jelentkeznek a meghirdetett tárgyra és roppant segítőkészen megkönnyítik a dolgunkat, ezért küldenek egy linket, ahol intézhetjük az adásvétel gyakorlati részét, vagyis a fizetést és a csomagfeladást. A link egy ismert csomagküldő szolgálat oldalára navigál, ahol ki kell választani a bankunkat, és megadni az adatainkat. Közben egy chatablak is felugrik, hogy ha elakadunk, segítenek belépni a kóddal. Persze nem az igazi csomagküldő oldalára kerültünk, hanem Swiper fake oldalára, aki ellopja az adatainkat és a pénzünket” – hívja fel a figyelmet a rendőrség. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/15/rendorseg-adatlopas-figyelmeztetes-swiper-dora-fogyasztovedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fergeteges James Bond filmzenei koncert várható az Arénában

A The Best of Bond Symphonic koncertshow a Csimborasszó Production és a Budapesti Operettszínház közös …