2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Svájc és Lengyelország az élen, Magyarország sereghajtó az állatkínzás elleni harcban

Svájc és Lengyelország az élen, Magyarország sereghajtó az állatkínzás elleni harcban

Sorra rázzák meg a magyar közvéleményt a brutálisabbnál brutálisabb állatkínzási ügyek. Ilyen volt a balotaszállási eset: a nő a kutyáját bálamadzaggal gépkocsija után kötötte, és úgy vonszolta kilométereken keresztül, amíg az állatról gyakorlatilag a súrlódás következtében le nem feslett a szőre, a bőre és a húsa, majd keserves kínok között elpusztult.

A történet talán még elszomorítóbb annak tudatában, hogy egy nemzeti kincsnek nyilvánított komondorral történt. A védett őshonos pásztorkutyafajta egyedszáma így is meglehetősen alacsony, egyesek szerint egyenesen a kihalás szélén áll, ezért a szakemberek komoly erőfeszítéseket tesznek a fajta megmentéséért. Az állat egyetlen bűne az volt, hogy egy vihar következtében megriadt, és elszökött gazdája tanyájáról.

Kapcsolódó

A balotaszállási állatkínzás vádlottja: Ez nem kutya volt, ez a Marci volt

A bíróság épületében ragadtunk a balotaszállási állatkínzás vádlottjával. A 69 éves nő először beszélt arról, miért kötötte a kutyáját tavaly nyáron az autójához.

Hasonlóan megdöbbentő jelenetek láttak napvilágot tavaly nyáron a Fővárosi Állat- és Növénykertben, amikor az egyik látogató kivette a kifutóból az egyik görög teknőst, majd miután az állat az ijedtségtől a kezére piszkított, egy kockakővel verte agyon a jószágot, aminek hatására a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is kétujjnyi szélességben teljesen szétnyílt, és a belső szervei súlyosan sérültek.

Ne legyenek illúzióink, külföldön sem ismeretlenek az állatokat érő támadások. Futótűzként terjedtek májusban azok a felvételek, amelyek a varsói állatkert medvekifutójában készültek. Egy 23 éves őrjöngő, részeg férfi ugrott be a kifutóba, és próbálta puszta kézzel vízbe fojtani a lengyel állatkert idős medvéjét. A barátságos állat nem tett kárt a hőzöngő férfiban, először csak játszani próbált vele, majd lassan felfogta, hogy nem játszótársra, hanem támadóra lelt vendége személyében. Gondozói szerint az állatot egyértelműen megviselte az atrocitás.

Mindhárom esetben büntetőeljárás indult az elkövetők ellen, ugyanis a civilizált országok büntető törvénykönyvei – így a miénk is – ismerik, sőt külön fejezetben tárgyalják a környezet és a természet elleni bűncselekményeket, úgymint a környezetkárosítást, természetkárosítást, állatkínzást, orvvadászatot, orvhalászatot, a tiltott állatviadal szervezését, vagy a hulladékgazdálkodás rendjének megsértését. Az állatvédők azonban korántsem elégedettek a hazai szabályozással, többször indítottak már különböző petíciókat azért, hogy súlyosabb büntetésre ítéljék az állatkínzókat.

Rendőr helyszínel egy helvéciai tanyán, ahol szervezett állatvédelmi akció keretében 350-400 csivavát találtak „borzalmas körülmények között”. A kutyák közül harmincat el kellett hozni a telepről, mert olyan rossz állapotban voltak, hogy rövid időn belül elpusztultak volna. A hatósági állatorvos szakvéleménye alapján a rendőrség eljárást indított állatkínzás bűntette miatt.

Rendőr helyszínel egy helvéciai tanyán, ahol szervezett állatvédelmi akció keretében 350-400 csivavát találtak „borzalmas körülmények között”. A kutyák közül harmincat el kellett hozni a telepről, mert olyan rossz […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/11/magyar_kutato_dolgozta_ki_a_vilag_elso_allatkinzas-ellenes_buntetojogi_indexet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Súlyos autóbaleset a 33-as főúton, egy ember meghalt

Súlyos autóbaleset a 33-as főúton, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek szombat délután egy balesetben a 33-as főút hajdú-bihari szakaszán …