2020. november 1., vasárnapMa Farkas napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 315,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2020.11.01. Farkas Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 315,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Súlyosbodik a járvány, a vakcina sem jelent végső megoldást

Súlyosbodik a járvány, a vakcina sem jelent végső megoldást

Bár sokan várják, a koronavírus elleni védőoltás megjelenése annyiban hoz jelentős változást majd, hogy inkább a védekezés harmadik fázisát hozza el – mondta az InfoRádió pénteki adásában Oroszi Beatrix orvos-epidemiológus, a Semmelweis Egyetem munkatársa. Kiemelte: a vakcinával kapcsolatban még nem lehet tudni, hogy melyik lesz igazán biztonságos, és milyen különbségek lesznek a hatásosságukban a különféle készítmények között. Ha már többet lehet tudni, nagyon átgondoltan és okosan kell döntést hozni, és megfelelően felépíteni a védőoltási programot.

A műsor másik vendége, Röst Gergely matematikus arról beszélt, hogy az oltási program kidolgozásában milyen segítséget jelenthetnek a matematikai modellek. Ezeknek a módszereknek azért van nagy jelentőségük, mert a készletek korlátozottak lesznek, és nem áll majd rendelkezésre mindenki számára elegendő vakcina. Ezért fontos, hogy a lehető legoptimálisabban használják fel az oltóanyagot, így kellőképpen lelassítsák a járványt a nyájimmunitás eléréséig.

Egyértelműen látszik a járványgörbén, hogy változik az érintettek kormegoszlása – mutatott rá Oroszi Beatrix. Egyre nő az azonosított esetek átlagos életkora, és csökken a kevésbé súlyos esetek azonosítása. Ez arra utal, hogy a kritikus lefolyású esetek emelkedése várható a következő hetekben.

(Borítókép: Katonák a sátorrendszernél a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) udvarán 2020. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/10/sulyosbodik_a_jarvany_a_vakcina_sem_jelent_vegso_megoldast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Erdő Péter: A járvány mindig alkalom a megtérésre

Halottak napján és mindenszentek ünnepén „nemcsak a halál miatti félelmet, hanem az isteni gondviselésbe vetett …