2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Súlyosbodik a gyógyszerhiány Franciaországban

Hirdetés

Súlyosbodik a gyógyszerhiány Franciaországban

Különösen aggasztóvá vált a paracetamol tartalmú gyógyszerek, valamint az amoxicillin tartós hiánya. A paracetamol hiánya miatt a francia gyógyszerügynökség már nyáron arra kérte a gyógyszerészeket, hogy két dobozban maximálják az egyszerre megvásárolható készítmények számát. A szélesedő és mélyülő gyógyszerhiány azonban már számos antibiotikum esetében is feszültségeket okoz az ellátásban.

Míg 2021-ben kilencszáz gyógyszerrel kapcsolatban regisztráltak hiányt a francia hatóságok, 2022 első felében ez a szám már elérte a hatszázat, s ez év végéig azonos ütemű növekedés várható a hiánycikké váló gyógyszerek listáján.

A nemzeti gyógyszerpolitika átláthatóságát felügyelő és a politikai baloldalhoz közel álló szervezet azonban még ennél is tovább menne a hiánytalan gyógyszerellátás garantálása érdekében: a gyártás tömeges repatriálását, sőt a gyógyszergyártás állami kézbe vételét követeli.

A francia gyógyszergyártók bár nyitottnak mutatkoznak, emlékeztetnek a szigorú európai szabályozásra, és arra, hogy a francia közegészségügyi rendszer által megszabott és a gyártók szerint alacsony gyógyszerárak nem hatnak ösztönzőleg a hazai termelésre.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20221122-sulyosbodik-a-gyogyszerhiany-franciaorszagban-hazatelepitenek-a-gyogyszergyartast.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

December első napjaiban az Oroszország fölött található masszív anticiklon nyugat felé terjeszkedik, Európa északi részén nem …