2021. június 22., keddMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
2021.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Süllyedő vonalú gránitkő őrzi a Hableány áldozatainak emlékét

Hirdetés

Süllyedő vonalú gránitkő őrzi a Hableány áldozatainak emlékét

2019. május 29-én este az egész országot megdöbbentő hajókatasztrófa történt a Duna budapesti szakaszán, a Margit hídnál. A Viking Sigyn szállodahajó ütközött a Hableány sétahajóval, utóbbi elsüllyedt, a balesetnek 27 halálos áldozata volt, egy utast eltűntként tartanak nyilván, hét embert sikerült kimenteni.

A szombati koszorúzás után, melynek során 28 harangütéssel emlékeztek a dél-koreai és magyar áldozatokra, hétfőn felavatták a Margit híd pesti hídfőjénél a tragédia emlékművét.

Koreaiak és magyarok millióinak emlékébe vésődött bele a két évvel korábbi hajó tragédia – monda el megemlékező beszédében Magyar Levente, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Ilyen súlyossági vízi baleset emberemlékezet óta nem történt folyóinkon. Különösen fájdalmasnak nevezte, hogy az áldozatok döntő többsége olyan koreai állampolgár, akik vendégként érkeztek hozzánk.

A koreai testvérnépet ért veszteséget tejes egészében magunkénak érezzük, fájdalmuk a mi fájdalmunk, gyászuk a mi gyászunk.

Hirdetés

Az államtitkár az elhunytak hozzátatozóinak kifejezte a kormány és a magyar nép részvétét. A közös baj azonban nem törte meg, de tovább erősítette Magyarország és Dél-Korea barátságát – tette hozzá.10

Galéria: Süllyedő vonalú gránitkő őrzi a Hableány áldozatainak emlékétFotó: Bodnár Patrícia / Index

A magyar kormány mindent megtett a mentési időszaktól egészen az emlékmű felavatásáig, ezért pedig háláját fejezi ki Korea kormány – mondta emlékező beszédében Csö Csong Mun, a Koreai Köztársaság külügyminiszter-helyettese. 

Nekünk még van feladatunk, meg kell keresnünk az utolsó elhunyt személyt, szeretnénk, hogy ő is visszatérhessen családjához. Bízom benne, hogy a bírósági ügyek mielőbb lezajlanak, és a vírus járvány levonulása után, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/31/hableany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Semjén Zsolt kitüntette Frank Liu Chi-Jen kínai üzletembert

Semjén Zsolt kitüntette Frank Liu Chi-Jen kínai üzletembert

A magyar–kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany …