2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Süli János: Ősszel megkaphatja az engedélyt Paks II.

Hirdetés

Süli János: Ősszel megkaphatja az engedélyt Paks II.

A magyar gazdaság újraindításában komoly szerepet kap a Paks II. projekt, hiszen a beruházás óriási fellendülést biztosít nemcsak Pakson és a régióban, hanem az egész országban – mondta a Magyar Hírlapnak Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter. Hozzátette: Paks II. nélkül nincs olcsó áram, nincs fenntartható rezsicsökkentés és nincs hatékony klímavédelem.

Az Országos Atomenergia Hivatal várhatóan ősszel kiadja a nukleáris létesítési engedélyt, és ennek, valamint a tavaly megszerzett villamosipari létesítési engedélynek a birtokában megkezdhetők az új blokkok tényleges építési, gyártási, beszerzési és szerelési munkái.

A munkálatok a felvonulási területen már számos helyszínen párhuzamosan haladnak: elkezdődött a betongyár és az acél- és betonacél összeszerelő üzem építése, az utolsó simításokat végzik két irodaépületen és a telephelyen dolgozók étkeztetését biztosító egyik konyhaépületen. Heteken belül beköltözhető lesz az Erőmű-beruházási Központ is. A közeljövőben megkezdődhetnek az új atomerőmű földmunkái.

Hirdetés

Süli arról is beszélt, hogy a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/07/suli-janos-paks2-atomeromu-epites-engedely-orszagos-atomenergia-hivatal-orosz-hitel-karbonsemleges/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Hódmezővásárhelyen a tram-train civilizációs átalakulást hoz: minden itteni család életét meg fogja változtatni ez a …