2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Stumpf: Az egyetemek leszakadtak az állami köldökzsinórról

Hirdetés

Stumpf: Az egyetemek leszakadtak az állami köldökzsinórról

A napokban elfogadta a parlament az egyetemek modellváltásáról szóló törvényjavaslatot. A felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta: több mint egy tucat törvényt kellett előkészíteni. Stumpf István hozzáfűzte: nagyon összetett struktúra jött létre, amelyben vannak állami fenntartású egyetemek, magánegyetemek, egyházi fenntartásúak és a közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartottak; utóbbi körbe már 21 intézmény tartozik.

Szerinte az egyetemek „leszakadtak az állami köldökzsinórról”, nagyobb autonómiát kaptak a gazdálkodásban, a szervezeti működésben, a bérrendszerben, a külső környezettel való kapcsolattartásban és kicsit a közbeszerzésben is.

Hirdetés

A kormánybiztos úgy értékelt: „történelmi pillanat jött el” a magyar felsőoktatás életében, és fontos nemzetstratégiai kérdésben döntött a kormány: „Megadta a lökést és lehetőséget az egyetemeknek arra, hogy a minőségi tudástermelés révén Magyarország belépjen abba a nemzetközi világba, ahol kitüntetett harc folyik a hallgatókért és a magas hozzáadott értéket jelentő intellektuális tőkéért.”

Kapcsolódó
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/03/stumpf-istvan-egyetemek-modellvaltasa-felsooktatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szlovák férfitól szerezte be a drogot a magyar díler

Két férfira figyeltek fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) nyomozói pár hónappal ezelőtt. Egyikük …