2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Stratégiai megállapodást köt Orbán-kormány a Fudan Egyetemmel

Hirdetés

Stratégiai megállapodást köt Orbán-kormány a Fudan Egyetemmel

Szerda este a Magyar Közlönyben jelent meg a 1186/2021. (IV. 21.)  számú kormányhatározat, amelynek a tanúsága szerint a kabinet stratégiai együttműködési megállapodást köt a kínai Fudan Egyetemmel. 

Az Orbán Viktor aláírásával megjelent utasítás szerint a kormány

felhívja a Budapest Diákváros megvalósításáért, valamint a Fudan Egyetem részvételével alapítandó magyarországi felsőoktatási intézmény működési környezete kialakításáért felelős kormánybiztost, hogy – szükség szerint az általa kijelölt személy útján – gondoskodjon a Magyarország Kormánya és a Fudan Egyetem között kötendő stratégiai megállapodás Kormány nevében történő aláírásáról.

Hirdetés

Nemrég egy kiszivárgott minisztériumi dokumentumból derült ki, hogy Kína egyik elit felsőoktatási intézménye, a Fudan Egyetem a magyar fővárosban hozná létre az első külföldi campusát. Először úgy tűnt, hogy a terv kedvéért a kormány feláldozza a 8-10 ezer fősnek szánt kollégiumi negyedről, a Budapest Diákvárosról szóló elképzelést, de ezt cáfolták, a Fudan Egyetem megjelenése azonban így is éles vita tárgya a budapesti vezetés és a kormány között. Karácsony Gergely főpolgármester korábban azt is megpendítette, hogy ha Diákváros nem épül fel Orbán Viktor lemondhat a 2023-as atlétikai világbajnokság helyszínéül építendő stadion álmáról. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/22/fudan-egyetem-budapest-campus-strategiai-megallapodas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Mától ingyenesen elérhető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás a szolgáltatóknak és az oltottaknak is − olvasható a koronavírus-járvány …