2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Steiner Attila: Zavartalan a földgázellátás

Hirdetés

Steiner Attila: Zavartalan a földgázellátás

A Demokratában szerdán megjelent számában olvasható interjúban Steiner Attila azt mondta, az „elhibázott brüsszeli szankciók” nem vetettek véget az ukrajnai háborúnak, Európában viszont energiaválságot, áremelkedést és ellátási zavarokat okoztak, „ennek ellenére újabb és újabb szankciós javaslatok merültek fel, de a megfelelő kormányzati felkészülésnek köszönhetően ez a fűtési szezon gond nélkül lezajlik”.

Az államtitkár kulcskérdésnek nevezte, Magyarország miként tudja növelni az energiaszuverenitását, emellett „abszolút prioritást élvez” a rezsicsökkentés megvédése, aminek érdekében a kormány megnégyszerezte az energiaár-ingadozás hatásának kivédésére létrehozott rezsivédelmi alapot, amelynek összege 2600 milliárd forint.

A földgázellátására térve hangsúlyozta: az, hogy nem érkezik orosz gáz Magyarországra, nem fenyeget, a Török Áramlaton keresztül zavartalan az ellátás.

Hirdetés

Utalt arra is, hogy Magyarország próbálja diverzifikálni a forrásait, ami nem könnyű feladat, a többi között azért, mert az orosz forrásból érkező hatalmas mennyiséget lehetetlen az egyik napról a másikra pótolni.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/15/steiner-attila-foldgaz-ellatas-energia-energiavalsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így emlékezik Ragályi Elemérre a Filmio

Zolnay Pál rendező és Ragályi Elemér operatőr Fotográfia (1972) című filmje a fikciós dokumentumfilmek csúcsalkotása, …