2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Stagnálnak a négyzetméterárak a Balatonnál

Hirdetés

Stagnálnak a négyzetméterárak a Balatonnál

Májusban a Balaton környékén meghirdetett ingatlanok négyzetméterára közel azonos, mint tavaly az év ugyanezen időszakában, miközben az északi és déli parton is jóval több a meghirdetett ingatlanok száma – közölte a money.hu alapján az MTI.

Az északi parton közel huszonhárom, míg a déli parton több mint tíz százalékkal nőtt a kínálat.

Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház. 

Hirdetés

Változatos képet mutatnak a balatoni ingatlanok négyzetméterárai: a leginkább felkapott településeken (Balatonfüred, Tihany, Siófok, Zamárdi) továbbra is 1,1-1,6 millió forintos átlagos négyzetméterárakkal kell számolni. Idén májusban ehhez a körhöz csatlakozott Felsőörs és Balatonakali is, mindkettő esetében szignifikáns emelkedés figyelhető meg:

ELŐBBI TELEPÜLÉSEN csaknem A DUPLÁJÁRA DRÁGULT (956 EZER Forint/négyzetméter) A MEGHIRDETETT INGATLANOK NÉGYZETMÉTERÁRA, UTÓBBINÁL 32 százalékOS A DRÁGULÁS, VAGYIS NÉGYZETMÉTERENKÉNT TÖBB MINT 1,1 MILLIÓ FORINTOT KELL FIZETNI. 

A Balaton-környéki ingatlanpiac jelenlegi tendenciái azt mutatják, hogy a vevők számára igencsak kedvező alkupozíciók alakultak ki, különösen az északi part kevésbé ismert településein. Ezzel együtt a déli parton, a tótól kicsit távolabb eső területeken is egyre több megfizethető ingatlan található – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Az északi parton eladó ingatlanok száma mintegy huszonhárom százalékkal nőtt, így az érdeklődők idén májusban több mint 6100 eladó ingatlan közül válogathatnak, ráadásul több településen is kedvezőbbé váltak az ingatlanvásárlási feltételek.

A Szent György-hegy lábánál fekvő Hegymagason, a Keszthelyi-hegység közelében található Lesencetomajon, valamint a Hegyestű mellett Szentantalfán is jelentős árcsökkenés tapasztalható.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/29/ingatlanpiac-ingatlanarak-balaton-hitelek-minosites/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Perzselő hőség közeleg, csaknem 40 fok is lehet jövő héten

Hétvégére nyoma sem marad az esős időjárásnak. Az előrejelzések szerint szombaton és vasárnap is túlnyomóan …