2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Sportközpont épül 43 milliárdból a 40 milliárdból megmenthető Velencei-tónál

Hirdetés

Sportközpont épül 43 milliárdból a 40 milliárdból megmenthető Velencei-tónál

Több mint 43 milliárd forint közpénzből épül 19 ezer négyzetméteres sportközpont a Velencei-tónál, miközben a tó megmentésére egyelőre 10 milliárd forintot sem áldoz a kormány – írta meg az Átlátszó.

A tényfeltáró lap felidézi, hogy a Velencei-tó a rekordalacsony vízszint és az óriási mértékű halpusztulás miatt került nyáron a figyelem középpontjába. A krízishelyzet megoldása körülbelül 40 milliárd forintba kerülne, erre azonban jelenleg nem tervez költeni a kormány. A Vízügy sürgeti a Pátkai- és a Zámolyi-tározó kotrását és rekonstrukcióját, ennek költsége előzetes becsléseik szerint nem haladná meg a 10 milliárd forintot, azonban még erre sincs fedezet évek óta.

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémiát nettó 43 milliárd 415 millió forintért építheti fel a biatorbágyi West Hungária Bau Kft. (WHB). A nyertes WHB többségi tulajdonosa az a Paár Attila, aki korábban megvásárolta Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének tulajdonrészét az Eliosban.

Hirdetés

Az RTL Klub  Híradója  megkereste a Civilek a Velencei-tóért nevű csoportot, akik szerint a meglehetősen drága sportközpont tervezett építése tovább fogja károsítani a tó környezetét. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/21/velencei-to-pusztulas-sportkozpont-43-milliard-paar-attila/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Fake news, nem foglalkozunk vele − reagált az ATV-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arra a felvetésre, miszerint …