2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Sokan attól rettegnek, hogy az érettségire lebetegszenek

Hirdetés

Sokan attól rettegnek, hogy az érettségire lebetegszenek

A középiskolákban május 10-ig tantermen kívüli, digitális munkarend van érvényben, ami azt jelenti, hogy addig személyes jelenléttel járó rendezvényeket, vagyis például ballagásokat sem szervezhetnek.

Lapunk megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ünnepségek csúsztatását javasolja.

A ballagási ünnepségek és évzárók megszervezésére előreláthatólag leginkább júniusban kerülhet majd sor, amennyiben a járványhelyzet tovább javul, és az aktuális járványügyi adatok ezt lehetővé teszik – írták.

Hirdetés

Sok iskola mégis úgy döntött, hogy még az érettségi előtt adna valamiféle útravalót a végzős diákoknak, ezért a napokban több helyen online ballagásokat tartanak.

Virtuálisan búcsúznak például a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulóitól, de a program változatlan. Az igazgató köszönti a diákokat, majd beszédet mond egy 11.-es diák. Ezt követően az osztályfőnökök elbúcsúznak az osztályaiktól, a tanulók pedig zárásképp kisfilmekkel készülnek – tudta meg az Index Aranyi Imre intézményvezetőtől.

Fazekas Mihály Gimnázium

Fazekas Mihály Gimnázium

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Hasonlóról számolt be a pécsi Janus Pannonius Gimnázium intézményvezető-helyettese is. Szlovák Szabolcs kiemelte, hogy az ünnepséget pénteken, az utolsó online osztályfőnöki óra után tartják meg.

Veszprémben, a Lovassy László Gimnáziumban két ballagás is lesz, az egyiket most hétvégére szervezték meg online, míg a másikat a tanévzáróval együtt, június 24-én rendezik majd meg.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/30/ballagas-erettsegi-jarvany-online/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …