2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Sírva keltek és feküdtek az óvodások egy nevelő miatt, a rendőrség is nyomoz

Hirdetés

Sírva keltek és feküdtek az óvodások egy nevelő miatt, a rendőrség is nyomoz

Fonyódon több óvodás hónapokon keresztül folyamatos lelki terrorban élt, sírva kelt és feküdt le aludni is. Több szülő először tanácstalan volt, miért sír mindennap a gyermeke. Az intézmény előtt gyermekeikre várva és beszélgetve derült ki, hogy sokuknál fennáll ez a helyzet. Ekkor jelzéssel éltek az intézmény pedagógusai és az intézményvezető felé.

A gyermekem mindennap sírt, miután megtudta, holnap ismét óvoda

– mesélte lapunknak egy, az óvodában nevelt gyermek szülője.

A szülők azt kifogásolták, hogy álláspontjuk szerint nincs minden rendben a gyermekeikkel, mert azt tapasztalták, hogy szoronganak, visszahúzódóbbak, mint korábban, és lefekvés előtt, illetve minden reggel sírnak. A szülők először azt sejtették, hogy az egyik csoportban történt személycsere okán változhatott meg a gyermekek viselkedése.

Hirdetés

Ez a hölgy, vagyis az új óvodapedagógus Lelléről jött

– mondta az egyik szülő, akinek információja szerint már abban az óvodában is panasszal éltek „munkamódszerei” miatt, ahol csaknem húsz éven át dolgozott. Mindenféleképpen olyan nevelési stílust alkalmazott, amelyet a fonyódi gyermekek, illetve a szülők sem szoktak meg. 

A szülő szerint egyik esetben az óvodapedagógus szekrénybe zárt egy kisfiút,

amit később letagadott, majd ráírt a gyermek édesanyjára, hogy hazugság- és lejárató kampány folyik ellene.

Az édesapa arról számolt be, hogy az óvónő a gyermekeket megrázta, sokszor üvöltött velük, hogy normálisak-e? Ezt az üvöltözést más pedagógus is hallotta a folyosón, de nem volt bent a csoportban, így nem tudta mire vélni.

A szülő szerint a bántalmazó óvodapedagógus az egyik gyermeket szájon vágatta saját magával, amiért megharapott valakit.

A gyermek a trauma hatására négy hónap elteltével is elsírja magát. Egy másik esetben a nevelő kiültette a gyerekeket a folyosóra, állítólag felügyelet nélkül. A szülők – miután szeptemberben azt tapasztalták, hogy valami nincsen rendben – jeleztek az óvodának, akkor azt mondta nekik az óvodavezetés, hogy megfigyelik a csoportot is és az újonnan érkezett óvónőt is.

A megfigyelés csaknem ötven napig tartott, de a vezetés végül azt válaszolta, nem találtak semmi kivetnivalót, minden rendben.

„Öt érintett gyermek és négy érintett család az hazudik, de az óvónő igazat mond, ezt állítja az intézmény. Gyermekpszichológus is megállapította: nem hazudik a gyermek, ezt alá is tudjuk támasztani bizonyítékkal” – mondta az egyik szülő, akinek gyermekét bántották.

Az ügyben jegyzőkönyv is készült, ám ezt a mai napig nem kapták meg, pedig azt remélték, hogy egy objektív vizsgálat folyik.

Rendkívüli szülői értekezlet

Az ügyben […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/14/ovoda-bantalmazas-gyermekbantalmazas-fonyod-buncselekmeny-kiskoruveszelyeztetese/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rágalmazás miatt jelentik fel egymást a politikusok

Becsületsértő állítások miatt ítélték el néhány hónappal ezelőtt Szél Bernadettet, az LMP korábbi társelnökét. A …