2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Síró gyerekek és tumultus – így alakult ki a káosz a BOK-csarnokban

Hirdetés

Síró gyerekek és tumultus – így alakult ki a káosz a BOK-csarnokban

A MondoCon egy, a japán animék és mangák rajongói számára létrehozott rendezvény, amelyet 2008 óta szerveznek meg Magyarországon, az utóbbi időben a nagy népszerűsége miatt már minden évszakban. A kezdetek óta Budapesten rendezik meg, de sokan érkeznek vidékről, és mivel a régió egyik legnagyobb animefesztiváljává nőtte ki magát, egyre többen jönnek külföldről is. A látogatók igényeire reagálva a képregények, a Marvel-filmek, a fantasy-, sci-fi-sorozatok és a videójátékok kedvelői is találnak maguknak programot a kínálatban. 

Ahogy megírtuk, a nyári találkozó beléptetése káoszba fulladt, sokan nem jutottak be a rég várt eseményre, a rajongók sorában pedig több gyermek is volt, általánosságban 6–40 év között vannak a résztvevők, közülük a tinik vannak többségben. A következők miatt alakulhatott ki a botrányos helyzet, aminek ügyében a szervezőket is megkerestük. 

Nem volt hely a Hungexpón a MondoConnak

A Leet gaming magazinnak a szervezők már július elsején elmondták, hogy a megszokottal és a meghirdetettel ellentétben a Hungexpo helyett a BOK-csarnokba költözik a MondoCon, amit más időpontban, július utolsó hétvégéjén tartanak meg, és a jegyárakat is kénytelenek emelni. Utóbbit azzal indokolták, hogy az infláció miatt a rendezvényköltségek jelentősen nőttek, ezért az eddig alig változó jegyárakon is kénytelenek voltak emelni. Az elővételest 5500 forintban, a helyszínit 7000 forintban határozták meg, ami mind a szombati, mind a vasárnapi belépésre feljogosítja a vásárlót. 

A helyszínváltozást azzal indokolták, hogy a Hungexpón jelenleg filmforgatás zajlik, ezért kellett új helyszínt találniuk, és végül a BOK-csarnokra esett a választásuk.

Hirdetés

„A BOK-csarnok elég tágas ahhoz, hogy kényelmesen beleférjünk (még úgy is, hogy a B csarnoka jelenleg az ukrajnai menekültek fogadására van lefoglalva), ráadásul könnyen megközelíthető helyszín (metró, villamos és a Keleti […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/02/budapesti-mondocon-kaosz-bejutas-karterites-manga-anime/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Úgy fogták el a budapesti rablót, ahogy csak filmekben szokták – videó

A telefonközpontban dolgozó Kriperné Tolmács Edina el tudta mondani a kollégáinak, hogy merre induljanak, és, …