2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Simonka György újból belevetette magát az üzleti életbe

Hirdetés

Simonka György újból belevetette magát az üzleti életbe

A korrupcióval vádolt volt fideszes politikus, akit a párt már nem indított az április 3-i választáson, ismét akcióba lendült – derítette ki a 24.hu. Az egykori Békés megyei országgyűlési képviselő májusban igazgató elnökként vette át a Bodzási Termelő és Szolgáltató Start Szociális Szövetkezet irányítását. Simonka György a lapnak elmondta, hogy mezőgazdasággal foglalkoznak, és ezen belül is növénytermesztéssel, illetve támogatásokkal kapcsolatban adnak tanácsokat.

A volt politikus által átvett szövetkezet telephelye jelenleg egy olyan ingatlanra van bejegyezve, amely a mára felszámolt Magyar Termés Tész Kft. tulajdona volt. Az utóbbi cégnek ez a medgyesbodzási külterületi telephelye volt az egyetlen olyan vagyona, amit a felszámolási eljárás során nem sikerült értékesíteni. A többi vagyont, főként földeket szinte a Simonka György rokonaihoz és barátaihoz kötődő társaságok vásárolták fel olcsóbban az eredetileg becsült értéküknél.

A 24.hu most azt is kiderítette, hogy az említett 300 millió forintra becsült medgyesbodzási telephely, amely korábban Simonka György tulajdonát képezte, a Magyar Termés Tész Kft. felszámolása után szintén a volt országgyűlési képviselő rokonai és vádlott-társai érdekeltségében álló céghez került. Ennek kisebbségi tulajdonosa az állam.

A 15 ezer négyzetméteres medgyesbodzási telephelyet több mint kétharmad részben megszerző AKM Invest Vagyonkezelő Zrt. a legutóbbi, májusban készült pénzügyi beszámolója szerint négy gazdasági társaság érdekeltsége. Köztük van:

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/21/simonka-gyorgy-korrupcio-fidesz-ceg-medgyesbodzas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Az Ikarus gyár nyolcvan autóbusza – köztük számos oldtimer jármű és ritkaság – mutatkozik be …