2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Setényi János: A pedagógusok nem szabályozhatók úgy, mint a munkások

Hirdetés

Setényi János: A pedagógusok nem szabályozhatók úgy, mint a munkások

Egy kompetenciafelmérés szerint a pandémiás időszakban is minimális volt a visszaesés a gyermekek oktatási rendszerben mért teljesítményében. 

Az iskolalezárások utáni első hónapokban volt egy krízis, és az első hetekben – iskolánként és körzetenként változóan – 20–23 százaléknyi gyerek eltűnt a rendszerből. Ezek azok a gyerekek, akik azért járnak kizárólag iskolába, mert tankötelezettség van, de ha nem muszáj, akkor nyilván nem járnának. Ezeket a gyerekeket az iskolaigazgatók és a pedagógusok szívós munkával lényegében egy hónapon belül visszaintegrálták. 

– hangsúlyozta Setényi János, a Mathias Corvinus Collegium Tanuláskutató Intézetének igazgatója.

2019 -ben pedig az elmúlt 12 éve legjobb eredményét produkálták a gyerekek.

Hirdetés

Ebben az eredményben az köszön vissza, hogy egy jelentős mennyiségű család rendszeres havi jövedelemhez jut és munka által megszűnik a tartós munkanélküliség, drámai mértékben visszaszorul Magyarországon, közösen a kistelepüléseken a lumpen életmód. A gyerekek reggelit kapnak otthon és a szülők is felkelnek velük reggel. Az életkörülmények erőteljes javulása mindig felhúzza a gyerekek iskolai teljesítményét.

 – mondta a szakértő. 

Kibeszélő Setényi János

Setényi János a pedagógusok helyzetéről és az oktatáspolitikai intézkedésekről elmondta, a pedagógusok a legnagyobb foglalkozási csoport Magyarországon.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/17/kibeszelo-setenyi-janos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Várja a jelentkezőket az önkéntes katonai szolgálatra a Magyar Honvédség

Durgó Tamás elmondta: 18 és 65 év között mindenkit várnak, aki szeretné megszerezni az általános …