2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Semjén Zsolt cáfolta meg Böjte Csabát

Semjén Zsolt cáfolta meg Böjte Csabát

Mint ismert, Böjte Csaba egy korábbi interjújában az alapítványa pénzügyeiről azt mondta, ha csak abból gazdálkodnának, amit a román állam ad, csődbe mentek volna. Ezzel szemben Semjén Zsolt egy parlamenti hivatalos levelezésben kedden cáfolta a szerzetest. 

A miniszterelnök-helyettes Vadai Ágnes országgyűlési képviselő kérdéseire azt írta, hogy a nemzeti kormány Böjte Csaba gyermekvédelmi tevékenységét a nemzetpolitikai szakterületen keresztül támogatta,

amely révén 2018–2023 között a gyermekotthonok részére 95 millió forint működési támogatást biztosított. Miután a Szent Ferenc Alapítványnak 24 bentlakásos és 18 napközi gyermekotthona van, ez azt jelenti, hogy egy gyermekotthonra átlagosan 377 ezer Ft/év működési támogatás jutott.

Semjén Zsolt válaszában azt is jelezte: Erdély az 1920-as trianoni békediktátum, illetve az 1947-es párizsi békeszerződés óta nem tartozik a magyar állam kötelékébe, az ott történtek miatt magyar hatóság vizsgálatot nem folytathat, de a román hatóságok egy nevelőintézeti személy felelősségét megállapították, jogerősen súlyos szabadságvesztéssel büntették.

Semjén Zsolt

Semjén Zsolt

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A miniszterelnök-helyettes kitér arra is, hogy „egyes sajtótermékek Képviselő Asszony pártjával karöltve szisztematikus karaktergyilkossággal próbálják lejáratni azt a Böjte Csaba atyát, aki eddig több mint 6000 gyermek életét segítette, és évtizedek óta áldozatos munkát végez az erdélyi elárvult gyerekek felkarolása, társadalmi integrációja és magyar identitásuk megőrzése érdekében”.

Böjte Csaba: Nem érzem magam felelősnek

„Azt tényleg én döntöm el, önkénteskedni ki jöhet, de ha valakinek munkakönyvet adunk, akkor el kell mennie a munkaügyhöz, minden hivatalos helyre. A gyerekek pedig, mint mondtam, nem a külvilágtól elzárva élnek nálunk: állami iskolába járnak, ahol van tanító, van iskolapszichológus, vannak osztálytársaik, akik nem nálunk élnek. Nap mint nap együtt vannak. És ott sem vette észre senki” – mondta Böjte Csaba arra reagálva a valaszonline.hu-nak adott interjúban, hogy 28 évre ítélték az általa vezetett intézet egyik nevelőjét, Kedves Szabolcsot, aki szexuálisan bántalmazta a rá bízott <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/31/semjen-zsolt-bojte-csaba-elszamolas-ellenzek-vadai-agnes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Várkonyi Andrea férje társaságában tett bejelentést a Mészáros Csoport alapítványáról

Várkonyi Andrea férje társaságában tett bejelentést a Mészáros Csoport alapítványáról

A programot a Mészáros Csoport hozta létre három évvel ezelőtt. A vállalatcsoport csütörtöki közleménye szerint …