2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Schmidt Mária: Az MSZP már rég halott, csak még nem szólt nekik senki

Hirdetés

Schmidt Mária: Az MSZP már rég halott, csak még nem szólt nekik senki

A Momentum alternatív esküt tett, Hadházy Ákos pedig az alakuló ülés napján nem tett képviselői esküt. Az ellenzéki bojkottról Schmidt Mária azt mondta: 

Szánalmasnak tartottam ezt a kivonulást, meg ezt a fenyegetőzést, hogy ők majd nem esküsznek fel, majd ők nem ezt csinálják, nem azt csinálják. Nem ezt várják tőlük azok, akik rájuk szavaztak. 

A történész úgy véli, a kormánypártok nagyarányú győzelme az ellenzék identitásválságát is mutatja. 

A mostani kétharmados Fidesz–KDNP-győzelemnek is az az oka, hogy az ellenzéki pártok légüres térben vannak, hogy nincs politikai víziójuk, nincs mondásuk, nincs identitásuk, és hogy nem is tudtak mit mondani a választópolgároknak. Nem volt indok, hogy miért is szavazzon rájuk valaki.

Hirdetés

Schmidt Mária szerint azok a választópolgárok, akik nem Orbán-gyűlölet alapján döntenek, nem találnak semmi vonzót az ellenzékben, és ha ezt folytatják, és nem képesek egy teljesen megújult identitással, megújult mondanivalóval állni a választópolgárok elé, akkor az eredmény mindig ugyanilyen lesz.

Szomorú, hogy az ellenzék nem képes még egy ekkora választási vereség után sem valami újba kezdeni, és azt gondolja, hogy folytathatja azt a teljesen a tagadásra és a valóságnak a megtagadására alapuló politikáját, ami ilyen sikertelenségre kárhoztatta őket. Szerintem a választópolgároknak a döntése a választásokban egyértelmű volt. Ezt mindenkinek illik tudomásul venni.

Kibeszélő Schmidt Mária

„A Demokratikus Koalíció neoliberális párt, Gyurcsány Ferenc pedig amikor átvette a baloldali szocialista párt vezetését és miniszterelnök lett, elvitte Horn Gyula pártját a neoliberálisok irányába. Így pedig széles spektrum marad a kormánypártok számára” – fogalmazott Schmidt Mária, hozzátéve: 

A neoliberalizmus, ami végképp megbukott 2008-2010 körül, az nem tud vonzó alternatívát jelenteni a választópolgároknak. És emellett az, hogy ők elmentek a neoliberális irányba, nagyon nagy teret nyitott a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/02/kibeszelo-schmidt-maria/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Drámai fotókon, ahogy 150-nel csapódott egy energianyelőbe egy autó az M1-esen

Magyar Közút azt írja a Facebook-oldalán, hogy a mozgó tereléshez kapcsolódóan a szokásos módon 100-as, majd …