2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Schadl–Völner-per: elkezdődött az utolsó vádlotti meghallgatás

Schadl–Völner-per: elkezdődött az utolsó vádlotti meghallgatás

Kedden reggel a kecskeméti házaspárként ismert tizennegyed- és tizenötödrendű vádlottak álltak a bíróság elé. A vád szerint ők működtek közre abban, hogy egy alapítványi iskola működési engedélyt kaphasson. Velük zárul a vádlotti meghallgatás, a hónap második felében tanúmeghallgatásokkal folytatódik Schadl György, Völner Pál és R. Róbert büntetőügye.

Az első három előkészítő ülésen a huszonkét vádlott nyilatkozott arról, lemond-e a tárgyalásról, és elfogadja-e az ügyészség javaslatát. Tíz vádlott – köztük hat bírósági végrehajtó – döntött úgy, hogy beismeri bűnösségét. A bíróság az esetükben május 4-én hozott ítéletet: a vádlottakra másfél és két év közötti, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, a korábbi bírósági végrehajtókat öt évre eltiltotta a végrehajtói munkától, kettejük esetében pedig vagyonelkobzást is elrendelt.

A. Tamást a hónap elején hallgatta meg a bíróság, amikor is remegő kézzel olvasta fel a vallomását, amelyben részben elismerte a terhére rótt bűncselekményeket, de tagadta, hogy ügyésznek adta volna ki magát.

A vádirat szerint ügyésznek adta ki magát, hogy elhitessék a Mátrix Oktatási Intézmény tulajdonosával, hogy több millió forintért a magasabb szinteken intézkedni tudnak az elhúzódó engedélyeztetési eljárás felgyorsításáért. Az ötödrendű vádlott elmondása szerint ő tényleg közbenjárt az engedélyeztetési ügyben, de jogi munkát végzett. Azt viszont elismerte, hogy a megszerzett információkért pénzt kért.

Elsőként a tizennegyedrendű vádlott P.-né Zsuzsát hallgatta meg a bíróság, aki fenntartja a korábbi vallomását, de szerette volna kiegészíteni:

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/06/06/schadl-gyorgy-volner-pal-fovarosi-torvenyszek-targyalas-xiv-xv-vadlott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt a Franciaországban elő magyar színésznő

Varga Veronika gyors lefolyású, súlyos betegség után szombaton halt meg Párizsban. A francia és magyar …