2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Schadl György mindent tagad, azt mondja, csak italokat ajándékozott Völnernek

Hirdetés

Schadl György mindent tagad, azt mondja, csak italokat ajándékozott Völnernek

A több mint egy éve letartóztatásban lévő Schadl György azt állította, hogy soha nem adott át semmilyen pénzt Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárnak. A végrehajtóktól kapott összegekről pedig azt mondta az ügyészségnek, hogy azokat azért kapta, mert korábban pénzt adott nekik kölcsön. Schadl elmondása szerint csak italokat ajándékoztak egymásnak Völner Pállal.

Ő nyolc vagy tíz alkalommal is adott nekem valamilyen házi bort, és ezt a kedvességet viszonoztam neki, de nem házi borral, hanem valamilyen szeszes itallal

– közölte a végrehajtói kar elnöke. A volt államtitkárhoz hasonlóan ő is azt fejtette ki vallomásában, hogy nem a vesztegetéssel megvádolt Völner Pál, hanem egy másik államtitkár volt a felelős a végrehajtói kinevezésekért, szerinte máshoz tartoztak ezek a döntések. 

Schadl György azt mondta, hogy nem követett el semmilyen bűncselekményt, és szerinte ugyanez mondható el Völnerről is.

Hirdetés

Schadl úgy fogalmazott: „fogalma sincs”, hogy hogyan hozták meg a botrányban előkerült döntéseket az igazságügyi minisztériumban. A kölcsönökkel kapcsolatban annyit mondott, hogy:

Ha valakinek én adtam kölcsönt, azt visszakaptam.

A vádirat alapján Schadl György több mint 920 millió forintot kapott különböző személyektől. Azt következetesen tagadta, hogy Völner Pál pénzt kapott volna tőle, azt azonban elismerte, hogy többször is találkoztak, illetve beszéltek telefonon.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/30/volner-schadl-ugy-korrupcios-botrany-kihallgatas-vallomas-ajandekozas-kolcsonok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tavasz érkezésének ünnepe – Tulipánszüret a Kincsek Völgyében a Balaton mellett

A tulipánmezők inspiráló szépsége nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is megragadja, és a tulipánünnep …