2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Schadl György balatoni nyaralójáé volt a főszerep a tárgyaláson

Hirdetés

Schadl György balatoni nyaralójáé volt a főszerep a tárgyaláson

Cikkünk a tárgyalás szüneteiben frissül.

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal egyik osztályvezetője volt a Schadl–Völner-per újabb tanúja, ugyanis a férfi volt ekkor annak a két főnek a felettese, akik eljártak a végrehajtói kar elnökének siófoki nyaralójánál. Ő – elmondása szerint – 2021 elején tudta meg, hogy valamilyen probléma van a ház körül.

A gond abból adódott, hogy nem volt egyértelmű, történt-e engedély nélküli módosítás az átépítés közben. Az ügyben eljáró korábbi tanú szerint az építési engedélyt sem lett volna szabad kiadni, mert még a hivatalos eljárás lezárta előtt nekiláttak az átépítésnek. Ez azonban, mint kiderült, nem volt engedélyköteles. Az építkezés közben a kaposvári irodából kijáró két férfi egyike állította, hogy amikor kettesben maradt az építési vállalkozóval, akkor történt valami. 

Hirdetés

Szólnom kellett volna, hogy próbálkozás történt

– ezt közölte felettesével, miután Schadlékat letartóztatták. A férfi ugyanis állította, hogy még korábban az egykori végrehajtó építési vállalkozója félmilliót ajánlott, ha találnak olyan tervezőt, aki vállalja a munkát. Az eljáró kormányhivatalnok társa azonban ilyet nem hallott, miközben az volt a szabály, hogy munka közben nem lehetnek távol egymástól. 

Schadl György nem érti, hogy ez a történet miért része a vádnak, amikor ő nem a hivatali szakembert akarta lefizetni, pusztán tőle kért volna ajánlást egy tervezőre. Arról azonban állítása szerint nem volt tudomása, hogy ezt egy íratlan szabály tiltja. 

Vesztegetés a nyaralónál

Az ügyészség szerint az egykori végrehajtó 500 ezer forinttal vesztegetett volna meg egy kormányhivatalnokot, hogy hunyjon szemet a siófoki építkezésen történt szabálytalanságok felett. A tanúkénti meghallgatásán már úgy nyilatkozott, hogy nem is ismerte Schadl Györgyöt, valamint pénzt se kapott, csak azt hitte, hogy az építtető meg akarta őt vesztegetni.

Egy korábban meghallgatott másik tanú úgy emlékezett, hogy szabálytalanság nem is vetődött fel az ingatlannal kapcsolatban. A nyaralót felújító vállalkozót korábban elítélték a történtek miatt, de tavasszal már […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/25/schadl-gyorgy-korrupcio-vesztegetes-siofok-nyaralo-kormanyhivatal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentőautó borult fel Budapesten, a Bocskai úton

Mentőautó és személygépkocsi ütközött vasárnap délután Budapest XI. kerületében a Bocskai úton, a mentő a …